loading
close
SON DAKİKALAR

Yobaz Nurettin Yıldız: Kadınların yanında mahremi olmadan 90 km'den fazla araç kullanmaları dinen yasak

Yobaz Nurettin Yıldız: Kadınların yanında mahremi olmadan 90 km'den fazla araç kullanmaları dinen yasak
Tarih: 20.09.2019 - 12:55
Kategori: Gündem

Gerici ilahiyatçı Nurettin Yıldız, sosyal medyada takipçisi bir kadından gelen "Ehliyet alsam araç kullansam günah mı olur?" sorusuna "Kadınların yanlarında mahremleri olmadan 90 kilometreden fazla araba kullanmaları dinen yasak" yanıtını verdi.

Her açıklaması tepki çeken gerici, Sosyal Doku Derneği Kurucu Başkanı ve İlahiyatçı Nurettin Yıldız, bir kadın takipçisinin sorusuna tepki çeken bir yanıt verdi. Yıldız, "“Ehliyet alsam araç kullansam günah mı olur?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Diyoruz ki araç kullanmanın kadını erkeği olmaz. Eğer bir toplumda bir örfte kadınlar araç kullanıyorlarsa erkekler gibi kullanırlar. Ama araba kullanmanın kadına ahlaki bir risk getirme ihtimali olan bir ortam söz konusuysa; savaş ortamı gibi, devletin otorite zafiyeti gösterdiği bir bölge olması gibi bir sıkıntı varsa bu kadının zaten kendi iffetiyle ilgili düşünmesi gereken, can sağlığı ile ilgili düşünmesi gereken bir mesele. Fıkıh açısından yani dinimizin hükümleri açısından tek sorun kadının direksiyonun başında yanında mahremi yokken 90 km’den fazla araç kullanmasıdır. Çünkü Peygamber Efendimiz kadının 90 km'den fazla bir yere bir tane iki tane üç tane kadın da olsa yanında mahremi olmadığı sürece gitmesini yasaklamıştır. Mesela İstanbul'dan Bolu'ya tek başına bir hanımefendi araç kullanarak veya başka bir bayanın aracına binerek gidemez."

Nurettin Yıldız'ın bu açıklaması da tepki çekti. İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, sosyal medya hesabından Nurettin Yıldız'ı eleştirdi. Eliaçık, "Kadınların mahremi olmadan 90 km'den fazla araç kullanamayacağı görüşü 'dini bir yasak' değil. Kur'an'da geçmez. Zamanı geçmiş bir fıkıh kaidesi,şüpheli bir hadise dayanır. Peki,mesele güvenlikse boyuna tecavüz haberlerinin geldiği kurslarda 9 dakikadan fazla kalmak caiz mi?" diye sordu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları