loading
close
SON DAKİKALAR

Yoksulun kredi kartları takip edilecek

Yoksulun kredi kartları takip edilecek
Tarih: 25.05.2012 - 10:41
Kategori: Ekonomi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, devletten sosyal yardım alanların kredi kartı harcamalarını inceleme altına alacak...

Kredi kartı ve banka kartı harcama bilgileri, sosyal yardım hak sahipliğinin tespiti ve gelir testi işlemlerinde kullanılmak üzere elektronik ortamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'ne aktarılacak.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya ve 5 arkadaşı tarafından hazırlanan “Bazı Kanunlar ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Teklife göre, Banka Kredi Kartları Kanunu'nda öngörülen değişiklikle, kredi kartı ve banka kartı harcama bilgileri, sosyal yardım hak sahipliğinin tespiti ve gelir testi işlemlerinde kullanılmak üzere elektronik ortamda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne aktarılacak.

Devlet katkısına vergi yok
sisteminde bireysel emeklilik hesabına yapılan devlet katkılarından vergi alınmayacak.

Bireysel emeklilik sisteminden 10 yıl süreyle prim ödeyerek ayrılanlar ile vefat, maluliyet veya tasfiye gibi zorunlu nedenlerle ayrılanlara ödenen irat tutarının yüzde 10'u ve tek primli yıllık gelir sigortalarından yapılan ödemelerin tamamı gelir vergisinden muaf tutulacak.

İşverenler tarafından ücretliler adına bireysel emeklilik sistemine ödenen katkı payı, çalışanın brüt ücretinin yüzde 15'ine çıkarılıyor.

İndirim konusu yapılacak prim ödemelerinin toplam tutarı, ödemenin yapıldığı ayda elde edilen ücretin yüzde 15'ini ve yıllık olarak asgari ücretin yıllık tutarını aşamayacak.

Radikal

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları