loading
close
SON DAKİKALAR

YÖK'ten üniversitelilere formasyon müjdesi

YÖK'ten üniversitelilere formasyon müjdesi
Tarih: 11.02.2012 - 20:25
Kategori: Eğitim

Yükseköğretim Genel Kurulu, 53 üniversitede toplam 13 bin 400 kontenjanlık pedagojik formasyon sertifika programı açılmasına karar verdi.

Kontenjanların yüzde 20'si ihtiyaç duyulan öğretmenliklere kaynak gösterilen alan mezunlarına ayrıldı. Gelecek yıldan itibaren, pedagojik formasyon sertifika programları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu alanlar ve uygun görüşü dikkate alınarak düzenlenecek.

YÖK Genel Kurulu 22 Eylül 2011'de yapılan toplantısında, mezun durumunda olan öğrenciler için 2011–2012 eğitim öğretim yılında 53 üniversitede toplam 13 bin 400 kontenjan için pedagojik formasyon sertifika programı açılmasını kararlaştırdı. En fazla kontenjan 400'er kişi ile Ankara, Anadolu, Atatürk, Çukurova, Dokuz Eylül, Ege, Erciyes, Gazi, İstanbul, Marmara, Ondokuz Mayıs, Sakarya, Selçuk ve Yıldız Teknik üniversitelerine ait. Öte yandan, 2011–2012 eğitim öğretim yılında üniversitelerde yürütülmesine izin verilen pedagojik formasyon sertifika programlarındaki kontenjanın yüzde 20'si Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu alanlar olan rehber öğretmen, okul öncesi öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği, teknoloji ve tasarım öğretmenliği, sınıf öğretmenliği, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği, zihin engelliler sınıf öğretmenliği, müzik öğretmenliği, matematik öğretmenliğine kaynak gösterilen alan mezunları için ayrıldı. YÖK'ün konuyla ilgili duyurusunda, "Kontenjanın yüzde 80'inin ise bu alanlar ile birlikte Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın 80 sayılı kararında yer alan tüm alanlarda öğretmenliğe kaynak olarak gösterilen program mezunlarına ayrılmasına, 2012–2013 eğitim öğretim yılından itibaren pedagojik formasyon sertifika programı yürütülmesinin Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihtiyaç duyduğu alanlar ve uygun görüşü dikkate alınarak düzenlenmesine karar verilmiştir." denildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları