loading
close
SON DAKİKALAR

Yolsuzluğu ihbar eden CHP'li başkandan açıklama: 'Kimse yanlış algı oluşturmaya çalışmasın'

Yolsuzluğu ihbar eden CHP'li başkandan açıklama: 'Kimse yanlış algı oluşturmaya çalışmasın'
Tarih: 15.02.2020 - 09:18
Kategori: Gündem

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın şikayeti üzerine kurum içinde başlayan yolsuzluk soruşturmasına ilişkin açıklamada bulundu. Salman yaptığı açıklamada "Yandaş medya üzerinden ısrarla algı politikası yürütülüyor. Konunun CHP'ye mal edilmesi son derece manidardır" dedi....

Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman, kurumun muhasebe biriminde görevli Reşat Ergin‘in kasadaki 1 milyon 428 bin lirayı zimmetine geçirip kaçmasının ardından suç duyurusunda bulundu.

Belediyenin banka hesaplarını inceleyen yetkililer, Ergin'in paravan bir şirkete belli aralıklarla para aktardığını tespit etti. Yürütülen soruşturma kapsamında belediyenin Mali İşler Müdürü Şenay Reyhan Kaş ile firari Reşat Elgin gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Kaş ve Ergin, ‘zimmet ve resmi belgede sahtecilik'ten tutuklandı. Paraların aktarıldığı öne sürülen paravan şirketin sahibi müteahhit Bekir Bilgi de gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Yalova Belediye Başkanı CHP’li Vefa Salman sosyal medya hesabında şunları söyledi:

"Yalova Belediyesi'nde ihale yolsuzluğuyla ilgili yalan haberler çıkmaya başladı. Olay siyasallaştırılmaya çalışılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu işin içine çakilmesi son derece yanlıştır. Bu olayı tespit eden bizim arkadaşlarımızdır. Dolandırıcılık olayı 2018 nisan ayında başlamış, 23 Ocak'a kadar devam etmiş. 41 seferde 1 milyon 428 lira para iç edilmiştir. Bu durum tarafıma aksettiği anda adli mercilere suç duyurusunda buılunmuş, idari takikata başlanmıştır. Kimse yanlış algı oluşturmaya çalışmasın."

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları