loading
close
SON DAKİKALAR

Yönetimi mahkeme kararı ile düşürülen TTB'den açıklama; Mücadele, Türk Tabipleri Birliği'nin adıdır!

Yönetimi mahkeme kararı ile düşürülen TTB'den açıklama; Mücadele, Türk Tabipleri Birliği'nin adıdır!
Tarih: 30.11.2023 - 19:51
Kategori: Sendika

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi mahkeme kararıyla görevden alındı. TTB'den ilk açıklama; Eşitlik yoksa, özgürlük yoksa, demokrasi yoksa, adalet yoksa, sağlık yoksa; mücadele haktır! Ve mücadele, Türk Tabipleri Birliği'nin adıdır!

Türk Tabipleri Birliği resmi sitesinden yapılan açıklamada;

"Siyasi iktidar eliyle egemen kılınmak istenen hukuksuzluk rejimi bir meyvesini daha vermiş; Türk Tabipleri Birliği’ni hedef alan davada, bir yıldan bu yana süregelen hukuksuzluklar silsilesi Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması ile sonuçlanmıştır.

Altını kalın çizgilerle çiziyoruz:

Türk Tabipleri Birliği için dünden bugüne değişen hiçbir şey yoktur. Merkez Konseyi karar temyizde kesinleşene kadar görevinin başındadır.

Eşitlik yoksa, özgürlük yoksa, demokrasi yoksa, adalet yoksa, sağlık yoksa; mücadele haktır!

Ve mücadele, Türk Tabipleri Birliği'nin adıdır!"

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi yönetiminin düşürülmesine karar verildi. Görevden alınan yönetim kurulu yerine, Erzurum, Malatya, Konya, Denizli ve Samsun tabipler odası başkanları atandı.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi yönetiminin düşürülmesi talebiyle açılan davada karar açıklandı. Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına görevden alınmaları istenen TTB Merkez Konseyi'nin üyeleri ile avukatları katıldı. Hakim, bu celsede dosyanın karara bağlanacağını belirterek, avukatlara söz verdi. Avukatlar, Başsavcılığın TTB Merkez Konseyi'nin görevden alınması talebinin reddedilmesini istedi. Davalıların beyanlarının ardından duruşmaya karar için ara verildi. Aranın ardından kararını açıklayan hakim, davanın Şebnem Korur Fincancı açısından pasif husumet yokluğu nedeniyle usülden reddine, davalı merkez konsey başkanlığı yönünden mevcut konsey başkanı ve üyelerinin görevden alınmasına karar verdi. Görevden alınan yönetim kurulu yerine, Erzurum, Malatya, Konya, Denizli ve Samsun tabipler odası başkanlarının atandığı öğrenildi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları