loading
close
SON DAKİKALAR

YouTube'a 'sosyal medya' ayarı!

YouTube'a 'sosyal medya' ayarı!
Tarih: 12.02.2012 - 04:13
Kategori: Bilim & Teknoloji

Dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube, Google+ ile entegre hale getirildi.

Yeni değişiklik aynı zamanda Facebook, Twitter, Ortkut ve MySpace ile kolay video paylaşımı için eklentiler sunuyor.

Kapsamlı bir tasarım değişikliğine de gidilen YouTube'da Ana sayfanın sol bölümünde daha önce sunduğu kullanıcının profil bilgileri, izlenen videoların listelendiği 'History' seçeneği, 'daha sonra izle', Beğendiğin videoların listelendiği 'like' bölümü, Yüklediğiniz videolara gelen yorumlara dair bilgilendirmeler daha derli toplu olarak sunulmuş.
 
Gelelim en temel değişikliğe. Youtube artık başta Google+ olmak üzere sosyal medya ile daha barışık hale geldi.
 
Facebook, Twitter, Orkut ve MySpace'de bir videoyu paylaşmak için link kopyalamanıza embed kodu aramanıza gerek kalmıyor.
 
Gerekli tanımlamaları yaptıktan sonra Youtube'dan izlediğiniz bir videoyu kolaylıkla kendi Facebook, Twitter, Orkut ve MySpace profilinizde paylaşabiliyorsunuz.
 
Ana sayfada Google+'a torpil

YouTube, ana sayfasında daha önce sizin izlediğiniz türden videolar öneriyordu. Yeni tasarımda ise sizin Google+'ta 'çevrenize' eklediğiniz arkadaşlarınızın paylaştığı ve beğendiği videoları görebileceksiniz.
 
Bu özellik, Facebook'un Timeline uygulamasına oldukça benzemekle birlikte Google+'a oldukça yüksek oranda 'bilinirlik' ve 'popülarite' getireceğe benzer.
 
Video Player

Video player'da en temel değişiklik Geniş ekran ve tam ekran butonlarında görünüyor.
 
Önerilen kanallar

Youtube, sizin hangi videoları daha çok izlediğinizi analiz edip size ilgi alanlarınızla ilgili kanallar da öneriyor ve bunu sa Sol menüde oldukça belirgin bir şekilde dikkatinize sunuyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları