loading
close
SON DAKİKALAR

YouTube'dan TV bombası!

YouTube'dan TV bombası!
Tarih: 12.02.2012 - 18:40
Kategori: Bilim & Teknoloji

YouTube'un TV gibi yayınlar yapacağı dedikoduları gerçeğe dönüşüyor! İşte video devinin son bombası.

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan YouTube'un "TV ağı" stilinde orijinal video programları yapacağı dedikodusu gerçeğe dönüştü. YouTube, "YouTube TV" planlarını açıklarken, ortaya çıkardığı bir web sitesinde bu yeni formatta yayınlayacağı şovları gösterdi.

YouTube, blog'unda bu yeni hizmetin hedefini "YouTube'a daha geniş bir eğlence yelpazesini getirmek ve tekrar tekrar geri gelmeniz için size daha çok sebep sağlamak" olarak açıkladı.

Wall Street Journal'a göre YouTube 2012'de planlarını tam olarak hayata geçirdiğinde, günde 25 saate kadar program yayınlayacak. Bununla beraber bazı programlar Kasım ayında başlayacak. Google, bu şovlar için ne kadar para harcadığını söylemese de makaleye göre şimdiye dek 100 milyon doların üzerinde harcama yapıldı. 

Ünlü isimlerin desteği, bir yorum ve bağlantı

Aşağıdaki ulaşılabilen ön izleme sayfası, şu an 96 kanal yayınlama planının olduğunu ortaya çıkarıyor. Kanallara birçok ünlü ismin destek olacağı da dikkat çeken önemli detaylar arasında: Jay Z (Life + Times), Tony Hawk (RIDE Channel), Stan Lee (Stan Lee's World of Heroes), Deepak Chopra (The Chopra Well) Ashton Kutcher (The Thrash Lab) gibi...

Peki YouTube'un bu çalışmasının kablo ve uydu sağlayıcılarını korkutması gerekiyor mu? Bunun cevabı YouTube'un sağlayacağı içeriğe bağlı. Yeni TV programları kaliteli ve insanların seyretmek isteyeceği içerikler sunarsa, internet videolarının dev TV endüstrisine adım attığını sonunda görebiliriz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları