loading
close
SON DAKİKALAR

YSK, 9 kişinin belgelerinde eksik buldu, 3 kişinin Cumhurbaşkanlığı adaylığını reddetti

YSK, 9 kişinin belgelerinde eksik buldu, 3 kişinin Cumhurbaşkanlığı adaylığını reddetti
Tarih: 21.03.2023 - 13:02
Kategori: Gündem

YSK'dan seçmenler tarafından yapılacak Cumhurbaşkanı adaylık teklifi sürecinde ilçe seçim kurullarınca yürütülecek işlemler hakkında duyuru yaptı.

YSK Seçmenler Tarafından Yapılacak Cumhurbaşkanı Adaylık Teklifi ile başvuran, Cem Cengiz Uzan ve Murat Hakan Uzan'ın vekil aracılığı ile başvuru nedeniyle; Hürrem Ayaz'ın posta yolu ile başvurması nedeniyle adaylığı reddedildi.

Ayrıca Başvuru yapan 9 aday için eksiklerinin tamlanması için bilgilndirme yapıldı.

Başvurusunda eksik belge bulunan 9 aday şöyle;

İrfan Uzun, Davut Turan, Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan, Tevfik Ahmet Özal, Duran Güveninir, Erkan Trükten, Handan Yalçıntaş, Levent Akyollu, Selami Karagöz.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener;

"14 Mayıs 2023 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Kurulumuzun 13.03.2023 tarihli ve 2023/99 sayılı kararı ile kabul edilen seçim takvimi uyarınca seçmenler tarafından aday gösterilecek Cumhurbaşkanı adaylarından adaylığı kabul edilenler için 22 - 27 Mart 2023 tarihleri ve saat 08.00 – 20.00 arasında ilçe seçim kurullarınca teklifler alınacak, belirlenen bu günlerde saat 20.00 itibarıyla sırada bekleyenlerin tespiti yapılarak bu kişilerinde teklifleri alınacaktır.

Bu kapsamda, seçmenlerin adaylar için teklifte bulunma süresi boyunca ilçe seçim kurullarının karşılaşabilecekleri sorunlara yönelik gerekli tedbirler alınmış ve ilçe seçim kurulu personeline hizmet içi eğitim verilmiştir.

Kurulumuzun 13.03.2023 tarihli ve 2023/98 sayılı kararı uyarınca Cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenler tarafından teklifte bulunulmasına başlanılması günü ile bu tekliflerin son günü arasında geçen sürede ihtiyaç kadar ilave personel görevlendirilebilecektir.

Yapılacak bu çalışmada görev yapacak olan İlçe Seçim Kurulu personeline, özverili çalışmalarından dolayı Yüksek Seçim Kurulu adına teşekkür ediyor ve başarılar diliyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları