loading
close
SON DAKİKALAR

YSK Başkanı Sadi Güven'den mükerrer oy açıklaması: İki kez oy kullanan bir kişi gözaltına alındı

YSK Başkanı Sadi Güven'den mükerrer oy açıklaması: İki kez oy kullanan bir kişi gözaltına alındı
Tarih: 20.06.2018 - 07:09
Kategori: Gündem

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Sadi Güven, sosyal medyada mükerrer oy kullandığı iddia edilen bir kadının gözaltına alındığını açıkladı. Güven, "Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük" ifadesini kullandı.

YSK Başkanı Sadi Güven yaptığı açıklamada "60 ülke 123 temsilcilikte çalışma yapıyoruz. Arkadaşlarımız çok yoğun çalıştı. Ben bu çalışmada emeği geçen başta dışişleri personeli olmak üzere herkese teşekküre diyorum. Uçaklarla bugün Avrupa'nın tamamını getireceğiz. Diğer ülkelerden bir kısmı zaten bize geldi. Seçim günü sandıklar açıldıktan sonra aynı anda o sandıkları açmaya başlayacağız." ifadelerine yer verdi.

"İKİ KEZ OY KULLANAN BİR KİŞİ GÖZALTINA ALINDI"

Güven, "Dün itibariyle sosyal medyada bir haber dolaştı. Belçika'da bir vatandaşımızın oy kullandıktan sonra İzmir'de Adnan Menderes Havalimanı'nda da oy kullandığına yönelik fotoğraf vardı. Aynı isimle farklı kimlikleri taşıyan kişiler olduğunu gördük. Ancak aynı şahsın fotoğrafını paylaştığını görünce bunu savcılıkla paylaştık. İlgili şahıs gözaltına alındı, tahkikat devam ediyor. Her türlü yolsuzluğun karşısında olacağız. Yasa 5 yıla kadar hapis cezası ön görüyor. Başkasına ait kimliklerle oy kullanan şahıslara 5 yıl hapis cezası var çok açık. Dün de bu kişiyle ilgili ihbarda bulunduk." dedi.

.

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları