loading
Yükleniyor
close
SON DAKİKALAR
Son DakikaSon Dakika
• Kemal Kılıçdaroğlu: Bu mesele yalnızca Vahap Seçer’in meselesi değildir. Hukukun kişiye, partiye, soyadına göre uygulandığı bir ülkede hiç kimse kendisini güvende hissedemez! • Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM 28. Dönem 5. Yasama Yılı açılışında konuştu: içinde bulunduğumuz dönem, bir anayasa teşebbüsü için belki de en ideal dönemdir! • Numan Kurtulmuş, 28. Dönem 5. Yasama Yılı açılış konuşmasında; sivil ve katılımcı bir anayasa ihtiyacı hepimiz için milletimiz için ertelenemez bir sorumluluktur! • TBMM’nin 28’inci Dönem, 5. Yasama Yılı, TBMM Genel Kurulu’nda düzenlenen özel oturumla açıldı • İBB Davası’nda 4 tahliye kararı verilirken, Ekrem İmamoğlu: Bizi sadece millet yargılayacak. Fon vurguncularını tutuklasınlar! • AKP'li Hayati Yazıcı'dan oğlu Mustafa Yazıcı hakkındaki fon soruşturması iddialarına yanıt: İtibar suikastına müsaade etmem! • Soma’da maden ocağında göçük: 7 kayıp işçiden ikisi sağ, ikisi ölü çıkarıldı; üç işçi aranıyor! • Merkez Bankası'ndan zorunlu karşılık düzenlemesi: KOBİ kredilerinde büyüme sınırı yüzde 5'e çıkarıldı • İBB'ye yönelik Silivri'de görülen 'yolsuzluk' davasında ikinci celsenin 26. günü Murat Abbas ve Yakup Öner'in aralarında olduğu tutuksuz 4 sanık ifade verdi (tüm ifadeler haberde) • İBB'ye yönelik Silivri'de görülen 'yolsuzluk' davasında ikinci celsenin 25. günü tutuksuz 11 sanık ifade verdi (tüm ifadeler haberde)

YSK seçim tarihini açıkladı: 1 Kasım 2015

YSK seçim tarihini açıkladı: 1 Kasım 2015
Tarih: 25.08.2015 - 16:06
Kategori: Gündem

Yüksek Seçim Kurulu erken seçimin 1 Kasım tarihinde yapılacağını duyurdu.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, seçimin 1 Kasım 2015 tarihinde yapılacağını açıkladı.   

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin 1 Kasım 2015'te yapılacağını bildirdi.

YSK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerin yenilenmesi kararının ardından seçim tarihini netleştirmek üzere toplandı.

Toplantının ardından açıklama yapan YSK Başkanı Güven, 7 Haziran 2015'te yapılan milletvekili genel seçimi sonrasında 45 gün içinde Bakanlar Kurulunun oluşturulamadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa'nın 104'üncü ve 116'ıncı maddeleri uyarınca seçimlerin yenilenmesine karar verdiğini hatırlattı.

YSK'nın, yasada öngörülen 90 günlük süreyi kısaltma yetkisi bulunduğuna karar verdiğini anımsatan Güven, "Yüksek Kurulumuz, bugün yapmış olduğu değerlendirmede kış mevsiminin yaklaşmasını da göz önüne alarak Anayasa'nın 79'uncu, 116/son, 2839 sayılı Kanun'un 8'inci ve 9'uncu maddelerine göre 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılmasına karar vermiştir" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları