loading
close
SON DAKİKALAR

YSK'nın gerekçeli kararına Birleşik kamu İş'ten tepki: 'Hukuk tarihimizin kara lekesidir'

YSK'nın gerekçeli kararına Birleşik kamu İş'ten tepki: 'Hukuk tarihimizin kara lekesidir'
Tarih: 23.05.2019 - 13:53
Kategori: Sendika

Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, YSK'nın 31 Mart'ta gerçekleşen İstanbul seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararına dair yazılı bir açıklamada bulundu.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) İstanbul seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararına dair yazılı açıklamada bulunan Birleşik Kamu İş kararın demokrasi ve hukuk tarihi açısından kara leke olduğunu vurguladı. 

Konfederasyon adına yazılı açıklamada bulunan Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Mehmet Balık "Ülkemizde seçim güvenliğinin kalmadığını göstermiştir" dedi. 

"Hukuk sistemimizin, YSK kararıyla ağır yaralanmasının başlangıcı 6 Mayıs 2019 tarihidir" diyen Mehmet Balık'ın açıklaması şöyle: 

"Ülkemiz adına demokrasinin, millet iradesinin hiçe sayıldığı bir gün olarak tarihe geçmiştir. YSK 31 Mart İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonucunu iptal ederek adeta ‘hukuk’ devletini ortadan kaldırmıştı. YSK’nın 31 Mart yerel seçimleri sonrası AKP'nin itirazı üzerine 6 Mayıs’ta iptal ettiği İstanbul Büyükşehir Belediye seçimlerinin gerekçeli kararını da siyasi iktidarın itirazlarına ve incelemelerine göre hazırlaması yargının geldiği durumu anlatmaktadır.

Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul seçiminin iptaline ilişkin gerekçeli kararı, yurttaşları ve kamuoyunu ikna edemedi. Gerekçede, yine aynı zarfta yer alan 4 oydan; İstanbul Belediye Başkanlığı pusulasının iptal edilip, diğer 3 oyun neden geçerli sayıldığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılamadı. YSK’nın 7 üyesinin İstanbul seçiminin iptaline ilişkin kararının gerekçesi ile 4 üyenin karşı oy yazısı düşünüldüğünde ortada “hukuk cinayeti” bulunmaktadır. Seçimin iptalini gerektirecek herhangi bir somut delil bulunmamaktadır. YSK’nın hazırladığı 250 sayfalık gerekçeli karar ile bu kararı verenlerin sunduğu deliller birbiriyle çelişmektedir.

AKP’lilerin iddia ettiği gibi oy çalınmasına yönelik herhangi bir gerekçe sunulmazken siyasi iktidarın itirazları ve incelemeleri delil olarak yazılması yargımız için acı bir karar olmuştur. YSK’nın öne sürdüğü gerekçelerin, akıl ve mantıkla izahı bulunmamaktadır. YSK’nın bu kararı güvensizlik ortamını büyütmektedir. Siyasi iktidarın itirazları ve incelemeleri kararda yer almıştır. Bu karar aslında 6 Mayıs’taki Milli irade gaspını gölgede bırakmıştır.

YSK’nın gerekçeli kararı demokrasimiz ve hukuk tarihimiz için kara bir leke olması nedeniyle unutulmayacaktır. Hukuksuzluk, “hukuk” kılıfına büründürülerek Türk milletinin iradesi çalınmıştır. YSK’nın vermiş olduğu kararlar, vicdanları yaraladığı gibi Cumhuriyetimizin temel ilkesi olan millet iradesi ve hukukun üstünlüğünü yok saymıştır. Siyasi iktidar tarafından yargı, siyaset ve ekonomi kaosa sürüklenmektedir ve milyonlarca emekçinin iradesi yok sayılmaktadır. Kısaca söylememiz gerekirse YSK’nın 6 Mayıs kararı ve vermiş olduğu gerekçeli kararı cumhuriyetimize ve demokrasimize darbe vurmuştur.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi ve gerekçeli kararı milyonlarca yurttaşın iradesini yok saymış ve ülkemizin egemenliğini tehdit etmiştir. YSK’nın vermiş olduğu bu karar, hukuk sisteminde ve parlamenter sistemde onarılmaz yaralar açmıştır" 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları