loading
close
SON DAKİKALAR

Yukarı Sokak'ta keyifli bir mola

Yukarı Sokak'ta keyifli bir mola
Tarih: 13.06.2012 - 16:37
Kategori: Seyahat

Özgün mimarisi, doğal güzellikleri, en kaliteli şarapların yetiştiği asma bahçeleri, rüzgarla dans eden yel değirmenleriyle Alaçatı...

Yoğun iş temponuzdan yoruldunuz ve mola vermek istiyorsunuz. Ya da mutluluğunuzu ikinci bir balayı ile taçlandıracaksınız. Alaçatı’daki Yukarı Sokak'ta keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

Alaçatı’nın yerel dokusunun izlerini taşıyan, dokunuşlarıyla bir Ege masalını anlatan Yukarı Sokak, KüçükOteller.com.tr tarafından ‘Ayın En Güzel Oteli’ seçildi.

Yukarı Sokak, Alaçatı’nın en güzel 10 oteli arasında...

Özgün mimarisi, doğal güzellikleri, en kaliteli şarapların yetiştiği asma bahçeleri, rüzgarla dans eden yel değirmenleriyle Alaçatı… Ve Alaçatı’da konuklarını bekleyen Yukarı Sokak.

Neden Yukarı Sokak?

Yukarı Sokak, 180 yıl boyunca zamana direnmiş üç katlı bir taş binanın restorasyonuyla hayat buldu. Eskiden Alaçatı’da sokaklar numaralarla değil, isimleriyle anılırmış. Yukarı Sokak gibi… Zamanla sokaklar isimlerini kaybetmiş ve numaralarla işaretlenmeye başlamış. Alaçatı’nın kaybolan sokak isimlerini yaşatmak için otele ‘Yukarı Sokak’ ismini verilmiş.

Yaklaşık altı ay süren restorasyon çalışmaları sonucunda Yukarı Sokak’ı yeniden yaşayan bir bina haline getirilmiş. Her köşeyi yerel emek ve malzemelerle işledik. Doğal ürünler kullanılıyor. Yukarı Sokak; kokusu, dokusu, dekorasyonu ve tüm detaylarıyla konuklarına bir Ege masalını anlatıyor.

Alaçatı’da dört mevsim


Alaçatı’nın her mevsim büyülü bir panoramaya büründüğünü söylersek bu sözümüze katılmayacak kaç kişi çıkabilir ki? Kış aylarında, kuzine üzerinde sürekli fokurdayan bir çaydanlık, harıl harıl yanan şöminenin sıcağında kızarmış kestaneler, küllenmiş portakal kabukları…

Sonbaharın en güzel renkleri Alaçatı’nın turunç, portakal, mandalina ağaçlarının yapraklarında kendini buluyor. Sonbahar demek nar demekse… Çatlamasıyla birlikte bin parçaya bölünen narları, gelin Alaçatı’daki nar bahçelerinde görün!

Kışın yorgunluğunu atıp yaza hazırlık yapmak isteyenler için de en doğru adres Alaçatı. Alaçatı’nın el değmemiş doğasında; Homeros'un destanlarındaki “Güzel saçlı kraliçe” Demeter’in sihirli dokunuşlarını hissedip adeta mitolojik bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Zeytin kokulu yaz sabahları

Alaçatı’da her mevsim güzel ama yaz aylarının yeri elbette bambaşka. Rüzgarla açıldığınız masmavi koylar, dalgalarla yalnız kaldığınız bir deniz ve yazın her günü size kucak açan sıcak kumlarla donatılmış plajlar. Yukarı Sokak ile Alaçatı Pazarı arası yürüyerek iki dakika. Ege’nin bereketli topraklarında yetişmiş sebze ve meyveler dalından koptuğu gibi pazarda...

Alaçatı’nın yöresel lezzetlerini, Birinci Alaçatı Ot Festivali’nde ‘40 Ot Salatası’yla birincilik kazanan Aysen Hanım’ın elinden tadabilirsiniz. Kahvaltı terasında zeytin kokulu sabahları karşılar, çatı terasında eşsiz bir manzara izleyebilirsiniz. Alaçatı’da her gece, ay ve yıldızların pırıltısıyla sabaha ulaşıyor.

Yukarı Sokak, Kadıbeşegil ailesinin tecrübelerinin ve heyecanlarının birleşimiyle kuruldu. Bir anneyle kızının Alaçatı’da yaşamlarını birleştiren masalsı bir deneyimi paylaşmak için haydi Yukarı Sokak’a...

Cumhuriyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları