loading
close
SON DAKİKALAR

Yüksek Hızlı Tren seferleri yağış nedeniyle durdu, trenden indirilen yüzlerce yolcu saatlerce otobüs bekledi

Yüksek Hızlı Tren seferleri yağış nedeniyle durdu, trenden indirilen yüzlerce yolcu saatlerce otobüs bekledi
Tarih: 19.06.2019 - 11:03
Kategori: Yurt

Sakarya'da etkili olan sağanak nedeniyle, Ankara-İstanbul seferini yapan YHT Arifiye'de durdu. "Yoğun yağış sebebiyle hat geçişe kapanmıştır. Arifiye ile Alifuatpaşa arası ulaşım otobüsle sağlanacaktır” denilerek trenden indirilen yüzlerce yolcu, saatlerce otobüs bekledi.

İstanbul-Ankara seferini yapan, saat 19.15’te Söğütlüçeşme’den Ankara yönüne hareket eden Yüksek Hızlı Tren (YHT) Sakarya’nın Arifiye ilçesinde durdu. Trende "yoğun yağış nedeniyle yolun kapandığı, trenin bu nedenle durduğu" anonsu yapıldı. Trendeki görevliler, yolcuların soruları üzerine Ankara yönüne hareket eden bir önceki trenin de yoğun yağış nedeniyle yolda kaldığını ifade etti. Yolcular, "Yoğun yağış sebebiyle hat geçişe kapanmıştır. Arifiye ile Alifuatpaşa arası ulaşım otobüsle sağlanacaktır” denilerek trenden indirildi.

Arifiye tren istasyonunda üç ayrı trenden indirilen bin 200 yolcu saatlerce otobüs bekledi. Parça parça otobüslere bindirilen yolculara iki saat sonra, “Otobüslere bindiriyoruz sizi ama karayolu da kapalı” diyen TCDD çalışanlarına yolcular tepki gösterdi.

O anları sosyal medya hesabından paylaşan yolculardan gazeteci Özlem Akarsu Çelik, "İstanbul-Ankara YHT’de Arifiye’de yaklaşık 1 saat bekledikten sonra trenden indirildik. Yağış nedeniyle Bilecik-Arifiye arasının kapandığı söylendi görevliler tarafından. Yüzlerce yolcu yolda otobüs bekliyoruz. 'Önden yaşlılar, kadınlar, çocuklar otobüse' denildi. Herkes gergin" diye yazdı.

Çelik, ardından yaptığı paylaşımda, "21.20’de Arifiye’de duran trenden indirilen yolcuların bir kısmı 1.5 saat sonra gelen ilk otobüse bindirildi. Yüzlerce kişi beklemeye devam..." dedi.

Sağanak sonrasında D-650 Sakarya-Bilecik karayolunun Sakarya Nehri kenarında bulunan Dereköy ve Karaçam mevkilerinde su baskınlar nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. YHT seferlerinin de taşkın sularının taşıdığı molozların rayları kapatması nedeniyle geçici olarak durdurulduğu öğrenildi.

VALİ: TEDBİR AMAÇLI DURDURULDU

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, yaptığı açıklamada, "Su seviyesi yükseldi biraz. Tren geçişleri tedbir amaçlı durduruldu. Yerleşim alanlarından ziyade tarım arazilerinde hasar görülüyor. Yolu ulaşıma açtıktan sonra diğer konulara tamamıyla bakacağız" dedi.

"YOL DEĞİL KUMDAN KALE YAPAMAZSINIZ!"

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Çorlu'da yaşanan tren faciasında annesi Melek Tuna'yı kaybeden Erdem Tuna da yaşanan duruma tepki gösterdi. Tuna, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Gelişi güzel toprak doldura doldura yapılan yol mu olur? Bu mu "ulaşım benim işim" demek! Yahu kendiniz de inanmıyorsunuz! Yol değil kumdan kale yapamazsınız! Hızlı tren değil lunapark treni kuramazsınız!" ifadelerini kullandı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları