Hakkari'nin Yüksekova'da 2 grup arasındaki çıkan gerginlik üzerine olay yerine giden Akrep tipi zırhlı bir araçtan ateş açıldı. 4 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi de yaralandı.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi çarşı merkezinde yükselen silah seslerinin ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi çarşı merkezinde silah sesleri yükseldi.
DİHA'nın haberine göre 2 grup arasındaki çıkan gerginlik üzerine Akrep tipi zırhlı bir araç olay yerine gitti. Polis aracından iki grubun üzerine ateş açıldığı iddia edildi.
Açılan ateşte Aydın Tümen, Serhat Buldan, Rahmi Sefalı ve Nejdet İşyözü isimli 4 kişi yaşamını yitirdi. Şemsettin Çakmakçı ve Memet Ali Kaya adlı yurttaşlar ise yaralandı.
Yaralılar olay sonrası gelen ambulanslar ile hemen İlçe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri de yine hastanenin morguna kaldırıldı. Yaralıların getirildiği hastanenin önü ve olayın yaşandığı nokta polis tarafından çevrildi. Olay yerine ve hastaneye hiç kimse yaklaştırılmıyor. Cep telefonları ile olay yerini çekmek isteyen kimi ilçe sakinleri de gözaltına alındı.
Henüz bir açıklama yapılmayan olayla ilgili İlçe Emniyet Müdürü ile görüştüğünü belirten HDP eski İlçe Eş Başkanı Fikret Turgut, İlçe Emniyet Müdürünün kendisine "Zırhlı aracımızın silahı tutukluk yaptı" dediğini aktardı.
Olayla ilgili Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ile telefonla görüşen HDP Milletvekili Selma Irmak ise Vali Toprak'ın "zırhlı araçtan ateş eden polisin gözaltına alındığını ve olay hakkında inceleme başalttıklarını" söylediğini paylaştı.