loading
close
SON DAKİKALAR

Yunan adaları Türk turistlerle nefes aldı

Yunan adaları Türk turistlerle nefes aldı
Tarih: 13.02.2012 - 09:50
Kategori: Seyahat

Ekonomik darboğaz içindeki Yunanistan, turizm ile birazcık nefes aldı

Yunanistan’ın Güney Ege’deki Sömbeki (Simi) adasını ziyaret eden turistler arasında Türkler birinci sırada yer aldı.  Türk turistleri İtalyanlar takip ederken, Ruslar yavaş yavaş üçüncü sıraya oturuyor. Simi Belediye Başkanı Lefteris Popodaukalos, "İki yakanın ayrılmaz dostlarıyız. Türk dostlarımızın adamızı daha fazla ziyaret etmesi bizi gerçekten çok mutlu ediyor" dedi.

Muğla’nın Datça İlçesi açığındaki Sömbeki adası, sakin ve huzurlu ortamı, yemekleri ve sıcakkanlı insanlarıyla Türklerin vazgeçemediği yerlerden biri oldu. Datça, Bozburun ve Söğüt’e gelen tekneler Simi’ye uğramadan bölgeden ayrılmaz hale geldi. Yunanistan’ı batma noktasına getiren ekonomik sıkıntı nedeniyle bunalan ada halkı da Türklerin ziyaretleriyle bir parça da olsa nefes aldı.

Adanın 9 yıldır belediye başkanlığını yapan Lefteris Popodaukalos, Sömbeki adasına gelen turistlerin başında Türklerin yer aldığını söyledi. Türkleri, İtalyanların izlediğini kaydeden Popodaukalos, Rusların da yavaş yavaş üçüncü sırayı aldığını belirtti. Yunanistan’ın diğer kentlerinden ve adalarından gelenlerin sayısının bile Türklerin gerisinde kaldığını kaydeden Popodaukalos, "İki yakanın ayrılmaz dostlarıyız. Türkiye’ye hem kalben hem de mesafe olarak çok yakınız. Adamıza gelen Türkler kendini ülkesinde gibi hissediyor. Yemeklerimiz bile aynı olan, misafirperverliğini son derece beğendiğim Türk dostlarımızın adamızı daha fazla ziyaret etmesi bizi gerçekten çok mutlu ediyor. Şeker Bayramı tatilinde çok sayıda restoranımızın tamamen Türkler tarafından doldurulduğunu, otellerimizin yetersiz kaldığını bile çok rahatlıkla söyleyebilirim. Bu da bize gurur veriyor" diye konuştu.

Datça'ya akın

Popodaukalos, ada halkının ihtiyaçlarının büyük bölümünü Datça’da kurulan pazardan karşıladığını hatırlattı. Popodaukalos, "Cumartesi günleri Datça’da kurulan pazara adadan teknelerle gelen vatandaşlarım, kumaştan, yiyeceğe, tencereden ev eşyasına kadar bütün eksikliklerini gideriyor. Kurulan dostluklar süreklilik kazanıyor" dedi.

Her fırsatta Türkiye'de

Kendisinin de Türkiye’yi çok sevdiğini, her fırsatta geldiğini ve son olarak Marmaris’in Söğüt Köyü’nde düzenlenen şenliğe katıldığını belirten Popodaukalos, "Başta Muğla, İzmir, İstanbul, Antalya ve Ankara olmak üzere daha birçok kentinizi gezdim. Her yıl mutlaka Türkiye’ye tatile geliyorum. Çok sayıda gerçekten dostum diyebileceğim Türk arkadaşım var. Bu da bana mutluluk veriyor" diye konuştu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları