loading
close
SON DAKİKALAR

Yunan geline Türk usulü kına gecesi

Yunan geline Türk usulü kına gecesi
Tarih: 28.05.2012 - 12:13
Kategori: Sağlık, Yaşam

Yunan Gazeteci Stelyo Hatsukıs’ın nikâh töreni ve kına gecesi Türkiye’de gerçekleşti...

Silivri Belediyesi 3. Ortaköy Börek Festivali’ne katılmak için Yunanistan’dan gelen gazeteci Stelyo ve eşi Atina için, Silivri Belediyesi ev sahipliğinde Türk gelenek ve göreneklerine uygun bir kına gecesi gerçekleştirildi.

Mübadele döneminde Silivri bölgesinden göç etmiş Yunan komşuların katılımıyla gerçekleşen Silivri Belediyesi 3. Ortaköy Börek Festivali, bir ilke ev sahipliği yaptı. Uzun yıllar Türk- Yunan dostluğunu güçlendirmek adına bir barış elçisi gibi çalışan Yunan Gazeteci Stelyo Hatsukıs’ın nikâh töreni ve kına gecesi Türkiye’de gerçekleşti.

Işıklar nikah şahidi oldu
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Gazeteci Stelyo’nun Yunan Konsolosluğu’nda gerçekleşen nikâh töreninde şahitlik yaptı. Ortaköy Eski Belediye Başkanı Erdinç Tabak’ın da nikâh şahidi olduğu törene; Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu, Hürhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi İlhan Uygun, Yunanistan Kavala Eski Belediye Başkanı ve çiftin Yunan dostları da katıldı.

Türk usulü kına gecesi
Gerçekleşen nikâhın ardından 25 Mayıs Cuma akşamı, Ortaköy Mahallesi’nde Yunan Gazeteci Stelyo’nun eşi Atina için Türk adetlerine uygun bir kına gecesi düzenlendi. Silivri Belediyesi tarafından organize edilen gecede, kına yakma töreninden, davul zurnasına, testi kırma merasiminden, takı takma usulüne, çerez ve kına dağıtımına kadar her şey Türk gelenek ve göreneklerine uygun olarak gerçekleşti. Yunan gelin Atina’nın kınası Başkan Işıklar’ın eşi Esma Işıklar tarafından yakılırken, hem Işıklar hem de eşi geline altın ve para hediyesi takdim etti. CHP Silivri İlçe Kadın Kolları ise Mustafa Kemal Atatürk imzalı bir kolyeyi, Yunan geline hediye etti.

Silivrili kadınlar ev sahipliği yaptı
CHP Silivri Belediye Meclis Üyeleri Seval Fildiş Çolakoğlu, Suna Göçengil, Tülay Sinkil, Belediye Başkan Yardımcısı Elif Bilici, CHP Silivri İlçe Kadın Kolları ve Silivri Belediyesi personeli ile tüm Ortaköylü kadınların ev sahipliği yaptığı kına gecesi, Türk – Yunan dostluğunun pekişmesine büyük katkı sağladı.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları