loading
close
SON DAKİKALAR

Yunan Geveze Kuvvetleri!

Yunan Geveze Kuvvetleri!
Tarih: 11.02.2012 - 23:18
Kategori: Gündem

Batmamak için çırpınan komşunun Silahlı Kuvvetleri'ne astronomik telefon faturası

Yunanistan'da, devlet bütçesinden yapılan aşırı harcamalarla ilgili haberlere her geçen gün bir yenisi eklenirken, Yunan Silahlı Kuvvetlerinin büyük harcamalar yaptığı bildirildi.

Yunan internet haber sitesi "zougla", tasarrufla ilgili alınan önlemlere rağmen bazı kamu kurumlarının eski alışkanlıklarını sürdürdüğünü belirtiği haberinde, ordunun ve diğer güvenlik birimlerinin 2011 yılında sadece sabit telefon konuşmaları için 34 milyon Euro'luk fatura ödeyeceğini duyurdu.

Zougla, sitesinde yayınladığı resmi belgelere dayandırdığı haberinde, söz konusu birimlerin ayrıca, aynı dönemde cep telefonları için de bir milyon Euro'nun üzerinde ödeme yapacağını belirtti.

Güvenlik birimlerinin ulaşım vs gibi başka alanlarda da büyük harcamaları bulunduğu kaydedilen haberde, eski Vatandaşı Koruma Bakan Yardımcısı Manolis Othonos'un kararıyla Yunan polis teşkilatının 2011 yılı harcamaları için 1.5 milyar Euro tutarında "izah edilemez" bir bütçe ayrıldığı bildirildi.

Zougla, yeni Başbakan Lukas Papadimos'un devlet giderlerinin azaltılmasıyla ilgili yapacağı çalışmalarında tüm bunları dikkate alması gerektiğini belirttiği haberinde, yapılan bu harcamalar gözönüne alındığında, ülkede aslında para bulunduğu ancak halkın gerçek ihtiyaçları doğrultusunda kullanılmadığı değerlendirmesinde bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları