loading
close
SON DAKİKALAR

Yunanistan dışlanmaya başlandı

Yunanistan dışlanmaya başlandı
Tarih: 12.02.2012 - 17:33
Kategori: Ekonomi

Avro Grubu Başkanı Juncker, "Yunanistan'ın maliyeti ne olursa olsun Avro Bölgesi'nde kalması gerektiğini söyleyemem" dedi

Avro Grubu Başkanı ve Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, Yunanistan’ın maliyeti ne olursa olsun Avro Bölgesi’nde kalması gerektiğini söyleyemeyeceğini bildirdi.

Juncker Alman ZDF televizyonuna yaptığı açıklamada, Yunanistan’ın Avro Bölgesi’ndeki yerini korumasını istediğini ve hiç bir üye ülkenin bölgeden ayrılmaması için gereken herşeyin yapılmasına inandığını dile getirerek, "Ancak eğer Yunanlılar bunu istiyorsa, bunun hata olacağını düşünüyorum. Onlara rağmen onları mutlu edemeyiz" dedi.

Yunanistan’ın 17 üyeli Avro Bölgesi’nden ayrılması halinde diğer üye ülkelerin bundan zarar görmemeleri için çalıştıklarını vurgulayan Juncker, "Oyun oynamıyoruz, nereye gittiğimizi bilmemiz gerek, Yunanlıların izlemek istedikleri yolu söylemeleri gerek" değerlendirmesinde bulundu.

Juncker, bu ülkenin Avro Bölgesi’nde kalması gerektiğine dikkat çekerek, "Ancak Yunanistan’ın Avro Bölgesi’nde kalması için hür türlü maliyete katlanılması gerektiğini söyleyemem. Eğer Yunanistan Avro Bölgesi’nden ayrılırsa, bunun başka bir Avro Bölgesi üyesi ülkede insanlar için bir felaket olmamasının nasıl sağlanacağı konusunda çalışıyoruz" dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları