loading
close
SON DAKİKALAR

Yunanistan için zaman sona erdi

Yunanistan için zaman sona erdi
Tarih: 12.02.2012 - 16:37
Kategori: Ekonomi

Avrupa'da 'koordineli iflası' konuşulmaya başlanan Yunanistan'da, hükümet üyesi Rakgusis'ten zamanın sona erdiği açıklaması geldi.

Yunanistan Altyapı ve Kalkınma Bakanı Yannis Rakgusis, ''uluslararası alanda Yunanistan ile ilgili durumun değiştiğini ve artık her anın kritik olduğunu'' söyledi.
Rakgusis, parlamentoda, mesleklerin serbestleştirilmesiyle ilgili yasa tasarısını tanıttığı PASOK grup toplantısında, ülkenin mali kriz nedeniyle içinde bulunduğu duruma değindi.
Rakgusis, ''Vatan için artık zaman sona erdi ve hepimiz son 24 saatte uluslararası alanda durumun değiştiğini ve artık dışta tahammülün ve ülkemizin başka imkanları kalmadığının farkına varmalıyız. Artık kritik dönemlerden, ya da süreçlerden değil, anlardan söz ediyoruz'' dedi.
Yunan medyasında çıkan haberlere göre, ülkenin içinde bulunduğu durumu ''dramatik bir ses tonuyla ve kasvetli'' bir biçimde tarif eden Rakgusis, Yunanistan'ın karşısında her zaman olduğundan daha güçlü ve düzenli uluslararası güçlerin bulunduğunu ve bunların Yunanistan'ın iflasına bahse girerek, bunu gerçekleştirmek için vesile aradıklarını'' söyledi.
Bu arada, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Evangelos Venizelos ve hükümetin ekonomi kurmaylarıyla olağanüstü bir toplantı yapan Başbakan Yorgo Papandreu, bugün Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'le bir tele konferans yapacak.
Fransız basını, üçlü konferansta, Yunanistan'ın borç sorunu ve Avrupalı bankaların durumunun ayrıntılı bir şekilde ele alınacağını duyurdu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları