loading
close
SON DAKİKALAR

Yunanistan'da protestolar sürüyor

Yunanistan'da protestolar sürüyor
Tarih: 12.10.2011 - 14:55
Kategori: Dünya

Yunanistan'da, mali krizle mücadele temelinde uygulamaya konulan reformlar çerçevesinde alınması kararlaştırılan yeni sert önlemlere toplumun her kesiminden gelen tepkiler her geçen gün artıyor.

Yunan basın-yayın organları, dün grev kararı alan avukatlar, rafineri ve petrol ürünleri çalışanları ile liman işçilerinin ardından, bugün de bir çok sektörde grev ve iş durdurma kararları alındığını duyurdu. Haberlerde, Atina'da metro çalışanları ile banliyö trenleri ve troleybüs çalışanlarının yarından itibaren yeniden 48 saatlik bir greve giderken, öğretim üyelerinin saat 11:00 ile 17:00, devlet hastanelerindeki doktor ve sağlık çalışanlarının 11:00 ile 15:00 ve cezaevlerindeki gardiyanların da 08:00-11:00 ve 15:00-18:00 aralarında iş durdurma kararı aldığını duyurdu.

Öte yandan, Kültür ve Turizm Bakanlığı çalışanlarının 48 saatlik grevi nedeniyle ülkedeki tüm müze ve arkeolojik alanlar ziyaretlere kapalı kalırken, rafineri ve petrol ürünleri çalışanlarının ise, dün başlattıkları grevin ülkede yakıt sıkıntısına yol açması nedeniyle eylemlerini belirli bir süre için erteledikleri bildirildi.

Diğer yandan, devlete ait bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yeniden yapılandırılması çerçevesinde özelleştirilmelere ve işten çıkarılmalara itiraz eden göstericilerin bugün erken saatlerden itibaren Maliye Bakanlığına ait bazı binaları, Tarım ve Kalkınma Bakanlığı'nı ve İçişleri Bakanlığı'nın Evangelistria'daki şubesini işgal ettikleri bildirildi. Selanik'te de Selanik Sular İdaresi çalışanlarının, giriş çıkışları engellemek için binanın girişine duvar ördükleri belirtildi.

Öte yandan, işten çıkarılmaları ve ek ödemelerin kesilmesini protesto eden yerel yönetim çalışanlarının "çöplükleri işgal" eylemi nedeniyle başkent Atina sokaklarında çöp yığınları oluşurken, bazı semtlerindeki sokaklarda oluşan çöp yığınlarının sağlığı tehdit eder boyutlara ulaştığı bildirildi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları