loading
close
SON DAKİKALAR

Yurdakul'a Tahliye!

Yurdakul'a Tahliye!
Tarih: 22.02.2012 - 19:16
Kategori: Gündem

Odatv davasından tutuklu bulunan Doğan Yurdakul tahliye oldu.

Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, ''Odatv'' davasının tutuklu sanığı gazeteci Doğan Yurdakul'un tahliyesine karar verdi.

Doğan Yurdakul'un avukatlarının, sağlık sorunları gerekçe göstererek tahliyesine karar verilmesi yönündeki taleplerini inceleyen mahkeme heyeti, oy birliğiyle Yurdakul'un tahliyesini kararlaştırdı.

Yurdakul'un avukatları Hüseyin Ersöz ve Serkan Günel tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, 66 yaşındaki Yurdakul'un kan pıhtılaşması, hipertansiyon ve böbrek yetmezliği rahatsızlıkları olduğu, emboli sorunu bulunduğu anlatılarak, tahliyesine karar verilmesi istenmişti.

İlk açıklama: Ancak arkadaşlarım özgür olduğunda ben de özgürlüğü tadacağım

Tahliye işlemlerini ardından saat 21:00'da Silivri Cezaevi'nden çıkan Yurdakul, ilk açıklamasını yaptı. "İçerideki arkadaşlarım özgür olmadıkça ben de özgür olduğumu düşünmüyorum" diyen Yurdakul, "Ancak arkadaşlarım özgür olduğunda bende özgürlüğü tadacağım" dedi.

İçeride kaldığı günlerin oldukça zor geçtiğini belirten Yurdakul, ''Tahliye haberini Nedim Şener'den aldım. Tahliyeyi zaten bekliyorduk. Bir yıl çok zor geçti. Sağlık sorunlarım içerde beni çok etkiledi. Silivri Devlet Hastanesi doktor ve çalışanlarına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Doğan Yurdakul bugünü İstanbul'da geçirdikten sonra Ankara'ya gidecek.

Kılıçdaroğlu'dan mesaj

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Odatv sanığı Doğan Yurdakul'un tahliyesinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu Twitter'dan yazdığı mesajda, "Sağlık gerekçesi ile de olsa Doğan Yurdakul'un tahliyesinden büyük mutluluk duydum. Aynı duyarlılık diğer mahkumlar için de gösterilmeli. Haksız bir biçimde AKP'nin Özel Yetkili Mahkemelerince yıllardır tutuklu bulunan milletvekillerine, gazetecilere özgürlük diliyorum" diye yazdı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları