loading
close
SON DAKİKALAR

Yurt dışı oy verme işlemleri 2. turda nasıl olacak?

Yurt dışı oy verme işlemleri 2. turda nasıl olacak?
Tarih: 15.05.2023 - 14:49
Kategori: Gündem

YSK'nın aktardığına göre ikinci oylama için gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi 20 Mayıs'ta başlayacak, yurt dışında oy verme işlemi 24 Mayıs'ta sona erecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nde, hiçbir adayın seçilme yeterliliğini kazanamadığını, daha önceden ilan edilen Seçim Takvimi'ne göre, 28 Mayıs 2023 Pazar günü ikinci tur seçimlerinin yapılmasına karar verildiğini bildirmişti.

Yener, yurt dışında ise %52,69 oranında bir katılım gerçekleştiğini aktarırken, yurt dışında veri girişi devam eden 35 bin 874 oy bulunduğunu söylemişti.

20 MAYIS'TA BAŞLAYACAK, 24 MAYIS'TA SONA ERECEK

YSK'nın aktardığına göre ikinci oylama için gümrük kapılarında ve yurt dışında oy verme işlemi 20 Mayıs'ta başlayacak, yurt dışında oy verme işlemi 24 Mayıs'ta sona erecek.

Türkiye'de seçim günü ve gümrük kapıları için son gün ise 28 Mayıs olarak ifade edildi.

ABD'DE 2 GÜN OLARAK AÇIKLANDI

Ancak Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, Türkiye'de ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı seçimi için ABD'de bu haftasonu 2 gün tekrar oy kullanılabileceğini duyurdu.

Büyükelçiliğin yazılı açıklamasında, "Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu ABD'de sadece 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecektir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) resmi kararı doğrultusunda yurt dışı seçmen kaydı bulunan vatandaşların, başkent Washington'daki büyükelçilik ile New York, Boston, Miami, Houston, Chicago ve Los Angeles'taki başkonsolosluklarda kurulacak sandıklarda, söz konusu tarihlerde, yerel saatle 08.00 - 22.00'de oy kullanabilecekleri belirtildi. Açıklamada, ayrıca ilk tur seçimlerinde olduğu gibi, New York Başkonsolosluğuna bağlı Long Island ve South Jersey'de yine aynı tarih ve saatlerde oy kullanılabileceği bildirildi.

CHP'DEN BAZI ÜLKELERDE OY VERME İŞLEMLERİNİN KISALTILMASINA TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi ABD Temsilcisi Yurter Özcan, oy kullanma gün sayısının bazı ülkelerde kısaltılmasına tepki gösterdi. Japonya'da da benzer bir karar alındığını ifade etti.

Özcan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bugün YSK’ya itirazımızı yapıyoruz, gelişmeleri size bildireceğim" dedi.

Yurter Özcan, daha önce kendilerine süre olarak 5 gün denildiğini ve sandık görevlileri ile müşahitlerin isimlerinin buna göre hazırlandığını belirterek "Seçim başlamadan önce ikinci tura kalması halinde, ABD’de oy kullanma işleminin 5 gün olacağı bize iletilmişti. Dün akşama kadar Washington Büyükelçilik ve Konsolosluk’ların websitesinde de 5 gün yazılıydı. Dün YSK bunu değiştirdi ve 2 güne düşürdü" dedi. Özcan Kılıçdaroğlu'nun yüksek oy aldığı ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Japonya gibi ülkeler için de bu yöntemin kullanıldığını ifade etti.

MUHARREM ERKEK: ESAS OLAN SEÇMENİN OY KULLANMASINI SAĞLAMAK

CHP Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan ve Muharrem Erkek de Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde açıklama yaptı.

Erkek konuya ilişkin "Kurulumuza bir başvuru yaptık. Kurulumuz gündemine alıp, kararını verecek. Maç devam ederken kural değiştirilmez. Daha önce YSK'nın 16 Mart tarihinde aldığı karar uyarınca ikinci tura kalması halinde yurtdışındaki oy kullanma tarihleri 20 - 24 Mayıs olarak belirlenmişti. Ancak kimi ülkelerde dün akşam alınan bir kararla iki güne indirildi. Burada esas olan seçmenin oy kullanmasını sağlamaktır. Daraltmak değil, genişletmek gerekir. Bunun için başvuru yaptık. Biz en doğru kararın verileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

AK PARTİ'DE ARTIRILMASINI İSTEDİ

AK Parti de yurt dışındaki sandık sayılarının artırılması talebiyle Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuru yaptığını açıkladı

AK Parti YSK Temsilcisi Recep Özel tarafından yapılan başvuruda, Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci tur oylamasının 28 Mayıs'ta yapılacağı anımsatılarak, şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanı Seçiminin ikinci oylaması kapsamında, sandık sayıları ile oy kullanma günlerinin artırılması ve azaltılması yönünde düzenleme yapılarak, bazı temsilciliklerde sandık sayılarının hafta içi ve hafta sonlarında azaltıldığı görülmüştür. Oy vermeye gelecek vatandaşların işlemlerinin hızlandırılmasını teminen, yurt dışında oy verme işleminin 20 Mayıs 2023'te başlayacağı ve Dışişleri Bakanlığının teklifi de göz önünde bulundurulup, yurt dışında kurulacak sandık sayılarının yeniden gözden geçirilerek, sandık sayılarının artırılması hususunda gerekli kararın alınarak temsilciliklerin bilgilendirilmesi hususunda gereğini arz ederiz."

ERKEK: BAŞVURUMUZ KABUL EDİLDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek başvurudan bir süre sonra attığı sosyal medya paylaşımında "CHP olarak YSK’ya yaptığımız başvurumuz kabul edildi. ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de 20-24 Mayıs günlerinde seçmenler oylarını kullanabilecekler" dedi.

YSK da ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de oy verme işlemi süresinin uzatılmasına, 20 - 24 Mayıs arasında oy kullanılmasına karar verdiğini resmen duyurdu.

Diğer ülkeler ve temsilciliklerdeki tarihler ise şu şekilde açıklandı;

ALMANYA

Berlin Başkonsolosluğu, Düsseldorf Başkonsolosluğu, Essen Başkonsolosluğu, Frankfurt Başkonsolosluğu, Hamburg Başkonsolosluğu, Hannover Başkonsolosluğu, Karlsruhe Başkonsolosluğu, Kassel Başkonsolosluğu, Köln Başkonsolosluğu, Mainz Başkonsolosluğu, Münih Başkonsolosluğu, Münster Başkonsolosluğu, Nürnberg Başkonsolosluğu, Stuttgart Başkonsolosluğu'ndaki oy verme işlemleri 20 Mayıs 2023 ile 24 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Hannover Başkonsolosluğu - Bremen, Köln Başkonsolosluğu - Aachen, Nürnberg Başkonsolosluğu - Regensburg'taki oy kullanma işlemleri ise 20 Mayıs 2023 ile 21 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak.

AVUSTRALYA
Avustralya'da da Siney Başkansolosluğu "Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu Başkonsolosluğumuzun «66 Ocean Street, Woollahra, NSW, 2025» adresinde 20-21 Mayıs 2023 tarihlerinde 08:00-22:00 saatleri arasında gerçekleştirilecektir" notunu paylaştı.
Kanberra Büyükelçiliği resmi Facebook sayfası da oy verme işlemlerinin alınan kararla 20 ve 21 Mayıs 2023 tarihlerinde yerel saat ile 08.00 ve 22.00 saatleri arasında gerçekleşeceğini ifade etti.
Ancak YSK'nın itirazı değerlendirmesi sonrası Avustralya'da oy verme işlemi süresinin uzatılmasına, 20 - 24 Mayıs arasında oy kullanılmasına karar verildi.
BREZİLYA
YSK'nın paylaştığı listeye göre Brezilya'da Brazilya Büyükelçiliği ve Sao Paulo Başkonsolosluğu'nda oy işlemleri yalnızca 21 Mayıs'ta gerçekleşecek.
BULGARİSTAN
YSK'nın listesinde göre Bulgaristan'daki oy verme işlemleri Burgaz Başkonsolosluğu, Filibe Başkonsolosluğu ve Sofya Büyükelçiliği'nde gerçekleştirilecek.


Bu merkezlerde oy verme işlemleri 3 gün olarak belirlenirken, 20 Mayıs 2023 - 22 Mayıs 2023 tarihleri aralığında görülüyor.

BİRLEŞİK KRALLIK
İngiltere'de oy verme işlemleri Londra Başkonsolosluğu, Manchester Başkonsolosluğu ve Manchester Başkonsolosluğu - Leicester olarak açıklandı.

İskoçya'da ise Edinburg Başkonsolosluğu'nda oy vermek işlemleri gerçekleştirilecek.

İki ülke için de oy verme işlemleri 20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023 tarihleri açıklandı.

Ancak itirazların değerlendirilmesi sonrası YSK; ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de oy verme işlemi süresinin uzatılmasına, 20 - 24 Mayıs arasında oy kullanılmasına karar verdi.

CEZAYİR
Cezayir Büyükelçiliği'ndeki oy işlemleri için açıklanan tarih 2. tur için 20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023 olarak belirlendi.

ÇEKYA
Çekya'da Prag Büyükelçiliği'nde yapılacak oy verme işlemleri 2. tur için 20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023 olarak duyuruldu.

ÇİN
Guanco Başkonsolosluğu, Hong Kong Başkonsolosluğu, Pekin Büyükelçiliği, Şanghay Başkonsolosluğu'ndaki oy verme işlemleri 2. tur için 20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak.

DANİMARKA
Danimarka'da Kopenhag Büyükelçiliği'ndeki oy işlemleri 2. tur için 20 Mayıs 2023 - 24 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak.

Kopenhag Büyükelçiliği / Aarhus'taki oy verme işlemleri ise 20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023 arasında gerçekleşecek.

ESTONYA
Tallin Büyükelçiliği'deki oy verme işlemleri ikinci turda yalnızca 21 Mayıs'ta yapılacak.

FAS
Fas'ta Rabat Büyükelçiliği'ndeki oy işlemleri de Estonya gibi 21 Mayıs'ta gerçekleştirilebilecek.

FİNLANDİYA
Helsinki Büyükelçiliği'nde ikinci tur için oy verme işlemleri, 20 Mayıs 2023 - 23 Mayıs 2023 tarihleri arasında verilecek.


FRANSA
Fransa'da oy verme işlemleri ikinci turda da Bordeaux Başkonsolosluğu, Lyon Başkonsolosluğu, Lyon Başkonsolosluğu / Clermont-Ferrand, Marsilya Başkonsolosluğu, Nantes Başkonsolosluğu, Paris Başkonsolosluğu, Paris Başkonsolosluğu / Orleans, Strazburg Başkonsolosluğu, Strazburg Başkonsolosluğu / Mullhouse'ta yapılacak.

Lyon Başkonsolosluğu - Clermont-Ferrand, Paris Başkonsolosluğu - Orleans, Strazburg Başkonsolosluğu - Mulhouse gibi ek bölgelerdeki oy kullanma işlemleri 20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bunun dışındaki Bordeaux Başkonsolosluğu, Lyon Başkonsolosluğu, Marsilya Başkonsolosluğu, Nantes Başkonsolosluğu, Paris Başkonsolosluğu ve Strazburg Başkonsolosluğu'nda 20 Mayıs 2023- 24 Mayıs 2023 tarihleri arasında oy kullanılabilecek.

GÜNEY AFRİKA
Pretorya Büyükelçiliği ve Cape Town Başkonsolosluğu'nda ikinci tur için oy verme işlemleri YSK'nın sitesine göre 20 Mayıs 2023 ve 21 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılacak.
GÜRCİSTAN
Batum Başkonsolosluğu ve Tiflis Büyükelçiliği'ndeki oy verme işlemleri 20 Mayıs 2023 ve 21 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılacak.
HOLLANDA
Amsterdam Başkonsolosluğu, Deventer Başkonsolosluğu ve Rotterdam Başkonsolosluğu'ndaki oy verme işlemleri 20 Mayıs 2023 - 24 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
Rotterdam Başkonsolosluğu - Eindhoven'da ise 20 Mayıs 2023 ve 21 Mayıs 2023 tarihlerinde oy kullanılacak.
IRAK
Bağdat Büyükelçiliği, Erbil Başkonsolosluğu ve Basra Başkonsolosluğu'nda 20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023 tarihlerinde oy kullanılabilecek.
YSK ayrıca Bağdat Büyükelçiliği için oy kullanma saatlerini 09.00-19.00 olarak güncellendiğini belirtti.

İRAN
Tahran Büyükelçiliği, Tebriz Başkonsolosluğu ve Meşhed Başkonsolosluğu'nda 20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023 tarihleri arasında oy kullanma işlemi yapılacak.
İRLANDA
Dublin Büyükelçiliği'ndeki oy verme işlemi de yalnızca 20 Mayıs - 21 Mayıs 2023'te gerçekleşecekti.
Ancak YSK'nın itirazı değerlendirmesi sonrası İrlanda'da oy verme işlemi süresinin uzatılmasına, 20 - 24 Mayıs arasında oy kullanılmasına karar verildi.
İSPANYA
Barselona Başkonsolosluğu ve Madrid Büyükelçiliği'nde 20 Mayıs 2023 - 22 Mayıs 2023 tarihlerinde oy kullanılacak.
İSRAİL
Tel Aviv Büyükelçiliği'nde 20 Mayıs - 22 Mayıs 2023 tarihlerinde oy kullanma işlemi yapılabilecek.
İSVEÇ
Stokholm Büyükelçiliği'nde ikinci tur için oy kullanma işlemi 20 Mayıs - 24 Mayıs 2023 tarihleri arasında gerçekleşecek.
İSVİÇRE
Bern Büyükelçiliği, Cenevre Başkonsolosluğu ve Zürih Başkonsolosluğu'ndaki işlemler 20 Mayıs 2023 - 24 Mayıs 2023 tarihleri arasında olacak.
İTALYA
Milano Başkonsolosluğu ve Roma Büyükelçiliği'nde 20 Mayıs - 22 Mayıs tarihleri arasında oy kullanma işlemi yapılacak.
JAPONYA
Tokyo Büyükelçiliği ve Nagoya Başkonsolosluğu'nda ikinci tur için oy verme işlemleri 20 Mayıs 2023 ve 21 Mayıs 2023'te gerçekleştirilecek.
KANADA
Kanada'da da ABD'dekine benzer bir karar alındı.

Türkiye'nin Ottawa Büyükelçiliği'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanlığı Seçimi için 2. tur oy verme tarihlerinin YSK tarafından yeniden düzenlendiği belirtilerek oy kullanma günleri 20-21 Mayıs olarak açıklandı.

Açıklamada "Kanada’da, 20 ve 21 Mayıs 2023 tarihlerinde Ottava Büyükelçiliğimizde, Toronto, Vancouver ve Montreal Başkonsolosluklarımızda 08.00-22.00 saatleri arasında oy kullanılacaktır. Vatandaşlarımızın bilgisine saygıyla sunulur" denildi.

Ancak itirazların değerlendirilmesi sonrası YSK; ABD, Kanada, Avustralya, İrlanda ve İngiltere'de oy verme işlemi süresinin uzatılmasına, 20 - 24 Mayıs arasında oy kullanılmasına karar verdi.

KARADAĞ
Podgoritsa Büyükelçiliği'nde ikinci tur için oy verme işlemleri 20 Mayıs 2023 ve 21 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

KATAR
Katar'da Doha Büyükelçiliği'nde yapılacak olan oy kullanma işlemleri 20 Mayıs - 22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

KAZAKİSTAN
Nur-Sultan Büyükelçiliği, Almatı Başkonsolosluğu, Aktau Başkonsolosluğu'nda 20 Mayıs 2023 - 22 Mayıs 2023 tarihlerinde oy kullanma işlemi gerçekleştirilecek.

KIRGIZİSTAN
Kırgızistan'daki oy kullanma işlemleri Bişkek Büyükelçiliği'nde 20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşecek.

GÜNEY KORE
Seul Büyükelçiliği'ndeki oy kullanma işlemleri yalnızca 21 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek.

KOSOVA
Priştine Büyükelçiliği'nde ve Prizren Başkonsolosluğu'ndaki oy kullanma işlemleri de sadece 21 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek.

KUVEYT
Kuveyt Büyükelçiliği'nde 20 Mayıs 2023 - 21 Mayıs 2023 tarihlerinde oy kullanılacak.

KKTC
Lefkoşa Büyükelçiliği'nde ve Gazimağusa Başkonsolosluğu'nda ikinci tur için oy kullanma işlemi 20 Mayıs 2023 - 24 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşecekken, Lefkoşa Büyükelçiliği - Güzelyurt'ta 20 Mayıs - 21 Mayıs tarihlerinde oy kullanılacak.

KUZEY MAKEDONYA
Üsküp Büyükelçiliği'ndeki oy kullanma işlemi 20 Mayıs 2023 ile 21 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşecek.

LİBYA
Trablus Büyükelçiliği ve Misurata Başkonsolosluğu'ndaki oy kullanma işlemleri 20 Mayıs 2023 ile 22 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılacak.

LİTVANYA
Litvanya'da Vilnius Büyükelçiliği'nde oy kullanmak isteyen vatandaşlar 20 Mayıs ile 21 Mayıs 2023 tarihlerinde oylarını kullanabilecek.


LÜBNAN
Beyrut Büyükelçiliği'nde ikinci tur için oy kullanma işlemleri 20 Mayıs ile 22 Mayıs olarak açıklandı.

LÜKSEMBURG
Lüksemburg Büyükelçiliği'nde oy kullanmak isteyenler 20 Mayıs 2023 ile 24 Mayıs 2023 tarihlerinde oy kullanabilecek.

MACARİSTAN
Macaristan'da yaşayan Türk vatandaşların oy kullanması için Budapeşte Büyükelçiliği belirlenirken, ikinci turda oy kullanma işlemleri 20 Mayıs ile 21 Mayıs 2023 tarihlerinde olacak.

MALEZYA
Kuala Lumpur Büyükelçiliği'nde 20 Mayıs ile 21 Mayıs'ta oy kullanılacak.

MALTA
Valetta Büyükelçiliği'nde oy kullanma işlemleri 21 Mayıs ile 21 Mayıs 2023 tarihleri arasında yapılacak.

MISIR
İskenderiye Başkonsolosluğu ve Kahire Büyükelçiliği'nde 20 Mayıs 2023 ile 22 Mayıs 2023 tarihlerinde oy kullanılabilecek.

MOLDOVA
Kişinev Büyükelçiliği ile Komrat Başkonsolosluğu'ndaki oy kullanma işlemleri için tarihler 20 Mayıs ile 21 Mayıs olarak belirlendi.

NİJERYA
Abuja Büyükelçiliği'ndeki ikinci tur için oy kullanma işlemleri 20 Mayıs - 21 Mayıs'ta olacak.

NORVEÇ
Oslo Büyükelçiliği'ndeki oy kullanma işlemleri 20 Mayıs ile 24 Mayıs 2023 tarihlerinde olacak.

ÖZBEKİSTAN
Taşkent Büyükelçiliği ve Semerkant Başkonsolosluğu'ndaki oy kullanma işlemleri 20 Mayıs 2023 ile 21 Mayıs 2023 tarihleri olarak duyuruldu.

PAKİSTAN
İslamabad Büyükelçiliği, Karaçi Başkonsolosluğu ve Lahor Başkonsolosluğu'nda 20 Mayıs 2023 ile 21 Mayıs 2023 tarihlerinde oy kullanılacak.

POLONYA
Varşova Büyükelçiliği'nde 20 Mayıs 2023 ile 21 Mayıs 2023 tarihlerinde oy verme işlemi yapılacağı açıklandı.

PORTEKİZ
Lizbon Büyükelçiliği'ndeki oy verme işlemi yalnızca 21 Mayıs 2023'te yapılacak.

ROMANYA
Bükreş Büyükelçiliği ve Köstence Başkonsolosluğu'ndeki oy kullanma işlemleri 20 Mayıs 2023 ile 21 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

RUSYA
İkinci tur için Kazan Başkonsolosluğu, Moskova Büyükelçiliği, Novorossisk Başkonsolosluğu ve St.Petersburg Başkonsolosluğu'nda 20 Mayıs 2023 ile 22 Mayıs 2023 tarihlerinde oy kullanılacak.

SIRBİSTAN
Belgrad Büyükelçiliği ve Yeni Pazar Başkonsolosluğu'nda sadece 21 Mayıs 2023 tarihinde oy kullanılacak.

SİNGAPUR
Singapur Büyükelçiliği'nde de yalnızca 21 Mayıs 2023'te oy kullanılacak.

SLOVAKYA
Bratislava Büyükelçiliği'nde yapılacak oy kullanma işlemi de sadece 21 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek.

SUUDİ ARABİSTAN
Cidde Başkonsolosluğu ve Riyad Büyükelçiliği'ndeki oy kullanma işlemleri 20 Mayıs 2023 ile 22 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleşecek.

TANZANYA
Darüsselam Büyükelçiliği'nde 21 Mayıs 2023'te ikinci tur için oy kullanılacak.

TAYLAND
Bangkok Büyükelçiliği'nde de de 21 Mayıs 2023'te ikinci tur için oy kullanılacak.

TÜRKMENİSTAN
Aşkabat Büyükelçiliği'nde 20 Mayıs 2023 ile 21 Mayıs 2023 tarihlerinde oy kullanılacak.

UKRAYNA
Kiev Büyükelçiliği ile Odessa Başkonsolosluğu'nda 20 Mayıs 2023 ile 21 Mayıs 2023'te oy kullanılacak.

UMMAN
Muskat Büyükelçiliği'nde yalnızca 20 Mayıs'ta ikinci tur için oy kullanılacak.

ÜRDÜN
Amman Büyükelçiliği'ndeki oy kullanma işlemleri 20 Mayıs 2023 ile 21 Mayıs 2023 tarihlerinde geçekleşecek.

YENİ ZELANDA
Wellington Büyükelçiliği'ndeki ikinci tur için oy kullanma işlemleri de yalnızca 21 Mayıs tarihinde yapılacak .

YUNANİSTAN
Atina-Pire Başkonsolosluğu, Gümülcine Başkonsolosluğu, Rodos Başkonsolosluğu, Selanik Başkonsolosluğu'nda gerçekleşecek oy kullanma işlemleri 20 Mayıs 2023 ile 24 Mayıs 2023 tarihlerinde olacak.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları