loading
close
SON DAKİKALAR

Yurt İçinde yılbaşı tatili için 10 öneri

Yurt İçinde yılbaşı tatili için 10 öneri
Tarih: 25.12.2023 - 15:37
Kategori: Seyahat

Yılbaşı tatilini Türkiye'nin en gözde tatil rotalarında geçirmek isteyenlere 10 özel bölge, yer keşfetmeye hazır mısın?

Yılbaşında yeni insanlarla tanışmaya, yeni manzaralar ve ortamlarla tanışmaya hazır mısın?

1. Uludağ

En iyi yılbaşı tatili dendiğinde akla gelen ilk yer Uludağ oluyor. Bursa'nın gözde kış tatili beldesi, yurtiçi tatil rotaları arasında her daim üst sıralarda yer alıyor. Yılbaşı, tatil, kış, kar ve doğanın bir araya geldiğini düşündüğünde burada harika zaman geçireceğine dair bir şüphen olmamalı. Yeni yıla giriş yapmak için sen de Uludağ'ın zirvelerini tercih edebilir ve klasik bir kayak tatili eşliğinde yeni yıla merhaba diyebilirsin.

2. Kapadokya

Yurt içi tatil destinasyonları söz konusu olduğunda her mevsimin bir başka güzel olan Kapadokya, elbette yeni yılda da eşsiz manzarası ve görüntüsü ile tadına doyulmaz bir kış tatili imkanı sunuyor. Karlara bürünerek masalsı bir görünüme kavuşan peri bacaları, Kapadokya'nın simgesi niteliği taşıyan uçan hava balonları ile buluştuğunda ortaya başka hiçbir yerde yakalayamayacağın bir manzara çıkıyor. Sen de şömine başında keyifle salebini yudumlayabilir, kar taneleri altında peri bacaları turuna çıkabilir ve kışın da düzenlenen safari turlarına katılarak yeni yıl tatilini renklendirebilirsin.



3. Kartalkaya

Bolu'nun en önemli kar merkezlerinden biri olan Kartalkaya, yılbaşı tatilinde yurt içinde gidilebilecek en elverişli mekanlardan bir tanesi. İstanbul'a olan yakınlığı ile günübirlik ve hafta sonu tatil kaçamaklarının bir numaralı adreslerinden olan Kartalkaya, modern kar turizmi imkanlarıyla da cazibesini koruyor. Burada bungalov tarzı evlerde konaklayarak karın eşsiz güzelliğinin tadını çıkarabilir, ailece keyifli vakit geçirebilirsin.



4. Antalya

Her ne kadar yaz turizmi popülerliği konusunda neredeyse dünyadaki hiçbir şehrin eline su dökemeyecek olan Antalya, artık kış turizminde de bir hayli iddialı. Kentte artık yılbaşına özel çok sayıda program ve yurt içi tatil turları düzenleniyor. Havanın durumuna bağlı olarak Antalya'nın bazı ilçelerinde kışın denize girmek bile mümkün! Evden uzaklaşmak, içinizi ısıtacak bir tatil geçirmek ve yeni yılı farklı bir lokasyonda karşılamak için Antalya sizin için harika bir seçenek olabilir. Bu destinasyon, özellikle yeni yılı daha sıcak bir iklimde karşılamak isteyenler için biçilmiş kaftan.

5. Erciyes

Eğer bu yılbaşı tatilinin hakkını vermek istiyorsan Erciyes Dağı yeni yıla girmek için ideal bir alternatif olabilir. Manzarası, soğuğu, kayak merkezleri ve yöresel lezzetleri ayrı ayrı birer mihenk taşı olan Erciyes, son derece modern ve uygun koşullarıyla yeni yıl tatilini geçirebileceğin harika bir lokasyona dönüşüyor. Burada dilersen ailen ve sevdiklerinle birlikte kayak keyfi yapabilir, dilersen dışarıda kar yağarken otelinin lobisinde şömine başında harika zaman geçirebilirsin.



6. Kartepe

Elbette kar, kış ve yeni yıldan bahsederken Kartepe'ye değinmemek olmazdı. Yılbaşı için tatil önerileri listemizde bileğinin hakkıyla kendine yer kazanmış olan Kocaeli'nin bu gözde tatil beldesi, İstanbul'a olan yakınlığı ile zaten her daim bir adım önde. Yılbaşı tatili için gereğinden fazla uzaklaşmak istemiyor ve çokça masrafa girmeyi planlamıyorsan Kartepe tam sana göre. Eksiksiz tasarlanmış kayak merkezlerinin yanı sıra konforlu ve çağdaş tasarımları otelleri de Kartepe'yi yeni yıl tatili için cezbedici hale getiriyor.



7. Sakarya

Karın bol ve yoğun olarak yağdığı bir yurt içi tatil rotası olan Sakarya, son dönemlerde özellikle yükselişte. Bunun sebebi, kentin etek kısımlarında bungalov ve tiny house konseptli konaklama alternatiflerinin bir hayli çoğalması. Sakarya'da dağ evinde ya da şömine ile ısınan bir bungalovda eşinle romantik ve baş başa bir yılbaşı tatili planlayabilirsin.

 

8. Palandöken

Erzurum'un en köklü ve en meşhur kayak merkezlerinin bir arada olduğu Palandöken, elbette yılbaşı tatili için vazgeçilmez bir seçenek. Özellikle diğer kayak merkezleri ve lokasyonları ile kıyaslandığında çok daha bütçe dostu fiyatların söz konusu olduğu Palandöken'de teleferiğe binebilir, teleski eğlencesine katılabilir ya da gönlünce kayak yapabilirsin. Gün içerisinde vakit ayırabileceğin bu aktivitelerin yanı sıra akşam ve gece yarısında da otelinin sunduğu eğlenceli imkanlardan yararlanarak yeni yıla girebilirsin. Cağ kebabı ve kadayıf yemeden buradan dönülmez, bizden söylemesi.

9. Abant

Bolu'nun gözdesi sonbaharda başka, kışın ise bambaşka! Aralık itibariyle yağmaya başlayan karla birlikte bembeyaz örtüye bürünen Abant, elbette ki yılbaşı tatili Türkiye listesinde yerini alıyor. Hava koşulları her ne kadar Aralık ve Ocak aylarıyla birlikte bir hayli çetin olsa da, lokasyonun modern tasarımlı ve sağlam alt yapılı otelleri, bu zorlaşan koşullarda konuklarının konforundan hiçbir şey eksiltmiyor. Şömine karşısında serpme kahvaltıdan göl kenarında ciğer açan yürüyüşlere, unutulmaz bir yılbaşı tatili için Abant, kesinlikle değerlendirmeye alman gereken rotalar arasında.



10. Kars

Bu yılbaşında Doğu Ekspresi biletini satın alarak ışığın en gerçekçi hali ile gözler önüne serildiği Doğu Anadolu Bölgesi'ne bir hafta sonu geçirebilirsiniz. Kars'ın Sarıkamış ilçesine kadar seyahat ederek en azından göz ucuyla da olsa Doğu Anadolu'nun muhteşem güzelliklerine tanıklık edebilirsin.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları