loading
close
SON DAKİKALAR

Yusuf Halaçoğlu: 'Eyalet yok' diyen 16. maddeye baksın

Yusuf Halaçoğlu: 'Eyalet yok' diyen 16. maddeye baksın
Tarih: 14.04.2017 - 14:57
Kategori: Gündem

Başkanlık Sistemi'ne karşı duruşu nedeniyle MHP'den ihraç edilen Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, eyalet tartışmaları ile ilgili Aydınlık'a önemli açıklamalarda bulundu.

Başkanlık Sistemi'ne karşı duruşu nedeniyle MHP'den ihraç edilen Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, eyalet tartışmaları ile ilgili Aydınlık'a önemli açıklamalarda bulundu. Halaçoğlu'nun eyalet sistemi le ilgili yaptığı açıklama şöyle:

"Eyalet sistemini tartışmaya gerek bile yok. Anayasa değişikliğinde 16. maddenin içinde 123, 124, 127 var. Herşey ortada. Bunu tartışmak lüzumsuz zaman israfıdır. Bunların bu kafada olduğunu zaten biliyoruz. Biz hep bunun mücadelesini verdik. Bütün konuşmalarımızda halka bunu anlattık. Yeni değil ki. 50 kere adamlar aynı şeyi söylediler hâlâ anlamıyorsak yapacak birşey yok.
Başbakan "ispat ederlerse istifa ederim" diyor. İstifa edecekse etsin.16'ncı madde içerisindeki değişikliklere baksın. Kimseyi kandırmasınlar. Ne gerek duyarak 123, 124 ve 127'yi anayasaya koydular. Bunu açıklasınlar. Biz aylardır bunları anlatıyoruz. Bunları söylediğimiz için bizleri ihraç ettiler."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları