loading
close
SON DAKİKALAR

Yüz estetiğinde 2012 trendleri

Yüz estetiğinde 2012 trendleri
Tarih: 11.02.2012 - 22:54
Kategori: Kadın

İnsanoğlunun estetik yaptırma tutkusu, plastik cerrahide her gün başka bir yeniliğin çıkmasına neden oluyor.

BURUN ESTETİĞİ 

En sık yapılan yüz estetiği uygulamasıdır. Rinoplasti denilen bu operasyonlarda kullanılan gelişmiş teknolojik cihazlar yardımıyla burun kemiği kırılmıyor. Ameliyat; lazer ya da mikrotur yardımı ile, acısız, ağrısız, kansız ve tamponsuz yapılabiliyor. Yüzü bütünüyle kaplayan alçılar yerine, çok ince, herkesin burun yapısına uygun, sert bantlar kullanılıyor. Günümüzde en zor burun operasyonunun süresi bile, 1-2 saati geçmiyor. Hasta uzun süre hastanede yatmıyor, aylarca şiş ve morluktan yakınmıyor, bir hafta gibi kısa sürede operasyondan iz kalmıyor.

SAÇ EKİMİ 

Erkeklerin yüzde 80’i, hayatının bir döneminde mutlaka saç ile ilgili problemler yaşıyor. Bu durumu etkileyen faktörlerin başında, genetik miras yer alıyor. İşte bu noktada saç ekimi imdada yetişiyor. Ekim, kıl kökü nakli olarak adlandırılabilir. İşlemde, saçın yoğun olduğu bölgelerden (ense ve yan kısım) alınan kökler daha seyrek olan boş bölgelere ekiliyor. Bu operasyon, özellikle doğal ve sağlıklı sonuç verdiği için tercih edilen, kalıcı bir yöntem. Teknik, canlı saç kökü naklini sağlar ve genel anestezi gerektirmez. Zaten artık öyle teknikler geliştirildi ki hastanın saçı bile kesilmeden ekim yapılabiliyor. Acısız ve ağrısız uygulanan işlemin tek seansında, 5000-6000 greft ekilebiliyor.

GÖZ KAPAĞI ESTETİĞİ 

Estetik göz kapağı cerrahisi, altüst göz kapaklarındaki fazla deri ve torbaları oluşturan yağ kitlesinin giderilmesi operasyonudur. Bu şekilde, torbalar ve kapakta sarkmalar gibi kişiye yorgun ifade veren durumları giderir. Genç kişilerde blefaroplasty, genellikle sadece kapak altındaki yağ dokusunu yok etmek için kullanılır. İleri yaşta ise, deri tonusunun kaybı, fazla derinin de uzaklaştırılmasını gerektirir. Göz kapağı estetiği, ameliyatın büyüklüğüne bağlı olarak genellikle 1 saat sürer. Üst kapağın doğal kıvrımından ve alt kirpiklerin hemen altından olmak üzere deri kesileri yapılır. Bu kesiler kapağın dış köşesindeki kaz ayaklarına kadar uzatılabilir. Bu kesilerden girilerek deri dokusu, alttaki kas dokusundan ayrılır. Kaslardaki gevşekliğe ve torbalara yönelik müdahale yapılır. Fazlalaşmış deri çıkartılır. Kesiler ince estetik dikişle kapatılır. Hasta ertesi gün bile işinin başına dönebiir.

KAŞ EKİMİ 

Pek farkında olmasak da kaşlar, bakışlarımızı, mimiklerimizi, dolayısıyla yüzümüzün ifadesini doğrudan etkiler. Farklı kaş şekilleri yüze sinirli, yorgun, mutlu, üzgün, şaşkın ifadeleri kazandırabilir. Sarkmış kaş ise göz kapağı düşüklüğüne de yol açarak yüze daha yaşlı bir görünüm kazandırabilir. Kaşı kaldırmak ve arzu edilen şekle sokmak için uygulanan tekniklerin başında, kaş ekimi geliyor. Ense bölgesindeki saçlar yukarı kaldırılır, ekilecek kök sayısına göre 1 cm eninde 5-10 cm uzunluğunda yatay bir çizgi şeklindeki alan traş edilir. Mikromotor yardımı ile çok ince punchlar kullanılarak kıl kökleri alınır. Ekim işlemi kaş bölgesinde çok farklıdır. Burna yakın kısımda daha bir dik açı ile çıkan kaş, kulaklara yaklaştıkça alınla 40-45 derece açı olacak şekildedir. Lokal anestezi ile ve 1-2 saatte yapılan ekim işlemi, sonuçları çok tatmin edici olan bir kıl kökü nakli işlemidir. İşlem sonrası ağrı ya da rahatsızlık olmaz.

DUDAK ESTETİĞİ

Dudakların büyüklüğü, dolgunluğu, ince veya kalın olması, yüzün geri kalanıyla uyumlu ve orantılı olmalıdır. Dudak estetiğinde en sık kullanılan yöntem, mucize silikon permalip uygulaması. Kullanılan malzemenin, hiç bir yan etkisi yok. Uygulama, dudaklarda kullanılacak implantların ebadının belirlenmesiyle başlıyor. Lokal anestezi ile dudak çevresi uyuşturuluyor, cerrahi işlemle üst veya alt dudağa, hatta ikisine birden implantlar yerleştiriliyor. Normalde iki gün süren ödem oluşuyor. Tamamen ağrısız olan işlem 15 dakikada sona eriyor.

ELMACIK KEMİĞİ ESTETİĞİ 

Biraz yaşlanmanın, biraz da yerçekiminin etkisiyle orta yüz bölgesi sarkar, böylece yüz yaşlı ve yorgun bir görünüme bürünür. Yaşlılıkta, yüzde de deri altı yağ dokusunun azalmasına ve yüz hatlarının belirsizleşmesine yol açar. Yanak büyütme işlemi, aslında, elmacık kemiklerinin uğradığı hacim kaybının eski haline getirilmesidir. Elmacık kemikleri üzerine konulacak materyaller ile yüzdeki ahenk yerine getirilir. Kemiklerin büyütülmesi işlemi, 10 dakika ile 1 saat arasında sürer. Bunun için geçici ya da kalıcı dolgular, protezler, endoskopik elmacık kemiği şekillendirme ve yağ enjeksiyonu gibi yöntemler uygulanır.

YÜZ İSKELET RESTORASYONU

Alt çene gelişme bozuklukları, üst çene ve orta yüz deformasyonları, alın ve göz çukurlarını kapsayan üst yüz gelişme bozuklukları; doğumsal anormallikler. Bu sorunlara karşı yüz iskeletinin yeniden yapılandırılması ameliyatları birebirdir. Aynı ameliyatlar; alın, burun, yüz ve çene orantısızlıklarının giderilmesinde de kullanılır. İlgili bölgedeki kemik ve kıkırdaklar kesilir, törpülenip küçültülür. Sonra da hastanın kendi kemik ve kıkırdak dokuları ya da özel üretilmiş protezler, ihtiyaç olan bölgeye yerleştirilir.

ÇENE UCU ESTETİĞİ

Çene estetiği, çenenin yüzle orantısını düzeltmek amacıyla yapılan bir grup işlemdir. Çene kemiklerinde ciddi deformasyon ve ısırma sorunları varsa, ortognatik cerrahi denen komplike ve uzun bir tedavi süreci gerekir. Hafif eksiklik durumunda, çene ucu protezleri ile büyütme yapılır. Hafif fazlalık durumunda ise kemik törpülenir (genioplasty). Çene ucunun normalden küçük veya büyük olması halinde de bu ameliyatlar uygulanır. Önemli olan, alt ve üst çenedeki dişlerin birbiriyle olan ilişkisinin normal olup olmadığını belirlemek. Çene ucu uzunsa, törpüleme işlemi uygulanır. Gerektiğinden kısa çenelerde de kalıcı dolgular yapılır. Bu, 15-20 dakikalık bir işlemdir.

MAGIC LIFT 

Daha dinç ve canlı görünmek istiyorsak lazer Magic Lift yöntemi, en iyi seçenek. Aslında bu, tüm dertlerin çaresi olan tek alternatif. Magic Lifting bir kombinasyon. Lazer teknolojisinin yüz gençleştirmede kullanılan bir çeşidinin, mikrocerrahi uygulama olan mikro-lifting ile kombinasyonu. Buna ilave olarak biraz da dokulara tekrar hacim kazandıran yağ enjeksiyon sistemi. Amaç, göz çevresi ve yanak bölgesindeki kas gruplarının, bir bütün olarak koordinasyonunun tekrar sağlanması. Lazerle yapıldığı zaman sonucun mükemmel olması, kaçınılmaz. Uygulamada, şakaktaki saçların arasından endoskopla girilerek yanak bölgesine kadar ulaşılır. Yanaktaki dokular yarı kalıcı dikişlerle yukarıya asılır. Hastanın göz altlarında çökme de varsa, bu bölgedeki dokularla desteklenir ve yorgun ifade tarihe karışır. Yağ enjeksiyonunda kullanılan ultra mikrosantrifuj işlemi sonrasında da uzun süreli bir dolgunluk kazanılır.

KEPÇE KULAK ESTETİĞİ

İple yapılan kepçe kulak estetiği ameliyatı, yeni bir uygulama alanı. Mantık olarak yüz bölgesinde uygulanan iple askı yöntemine benzer. İple askı yöntemiyle otoplasti ameliyatı, lokal anestezi altında, en fazla 20 dakikada yapılır. Ameliyatta ağrı-sızı hissedilmez. Kesinlikle kalıcı bir yöntemdir. İple askı yönteminde, özellikle kaliteli ve hastada reaksiyon oluşturma riski en düşük dikiş materyalleri kullanılır. Bu materyaller dışarıdan belli olmaz.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları