loading
close
SON DAKİKALAR

Yüzbinlerce kişinin işsizlik ödeneği kesildi

Yüzbinlerce kişinin işsizlik ödeneği kesildi
Tarih: 25.01.2021 - 10:18
Kategori: Ekonomi

Temel amacı işsizlik ödemeleri ve işsiz kalanların yeniden işe kazandırılması olan İşsizlik Sigortası Fonu’ndan salgın döneminde giderek daha az oranda işçi işsizlik ödeneği alıyor.

Salgının ekonomiyi felç ettiği Nisan 2020'de işsiz kalan binlerce kişinin ocak itibarıyla aynı zamanda ödeneksiz kaldığına dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, “Nisanda işsiz kalan ve fondan ödenek almaya başlayan 309 bin işsizin en iyi ihtimalle 10 ay alabildikleri düşünüldüğünde ocak itibarıyla işsizlik maaş süreleri bitti. İşsizlik ülkenin en yakıcı sorunu haline gelirken, işsizlik maaşı süresi uzatılmazsa, binlerce kişi daha hem işsiz hem de gelirsiz kalacak” dedi.

Karabat ayrıca, "AKP Hükümeti vatandaş yerine yandaşları kollamaya devam ediyor. Garantili köprü, otoyol ve hastanelere yapılan milyarlarca liralık ödemeler devam ederken işsizlik maaşı alan yüzbinlerce kişinin işsizlik ödenekleri kesildi" açıklamasında bulundu. (SÖZCÜ)

MAAŞ SÜRESİ UZATILMALI

Özgür Karabat, işsizlik maaşı ödemelerinde sürenin sigortalılık süreleri dikkate alınmaksızın uzatılması için Meclis'e kanun teklifi sundu. Teklifin gerekçesinde “Pandemi ve kriz gözetilerek işsizlik maaşı daha uzun süre ödenmelidir” denildi.

Kaynak : Sözcü

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları