loading
close
SON DAKİKALAR

'Yüzyıl geriye dönmeyelim'

'Yüzyıl geriye dönmeyelim'
Tarih: 15.06.2012 - 15:49
Kategori: Dünya

Elif Şafak, Guardian'da yazdığı makalesinde, Türkiye'de cinsiyet ayrımı zaten çok fazlayken şimdi kürtaj hakkının tehdit altında olduğunu vurguladı...

 Tanınmış yazar Elif Şafak, Türkiye'de kürtajın yasaklanmasına tepkisini İngiliz basının dan gösterdi. Şafak, Guardian gazetesinde yazdığı makalesinde, Türkiye'de cinsiyet ayrımı zaten çok fazlayken şimdi kürtaj hakkının tehdit altında olduğunu vurgulayarak, "Şimdi, kadınların kurtuluşu ve eşitliği için tüm din ve etnisitilerde inanılmaz çok çaba gösteren son dönem Osmanlı büyükannelerimizi hatırlama zamanıdır. Bir yüzyıl geriye dönmeyelim" uyarısını yaptı.

Şafak, İngiliz gazete Guardian'da yayınlanan makalesinde, "Türk cinsiyet ayrımı zaten çok fazla. Şimdi Kürtaj hakkı tehdit altında" başlığını kullanarak, Türkiye'de konu üzerine yapılan tartışmalara değindi.


'Kadın hakları çok büyük zarar görür'

"Kürtajı yasaklamak ya da kürtaj yaptırma olasılığını dört haftaya düşürmek kadın hakları için çok büyük zararlarla sonuçlanır" yorumunu yapan Şafak, kürtaja ihtiyacı olanların yurt dışına gitmesi gerekeceğine ve bu fırsata sahip olmayanların da kendilerini bazı çıkmazlarda bulacağına dikkat çekerek, "Birçok kadın yaşamını yitirecek. Diğerleri de psikolojik olarak kalıcı zararlar görecek" dedi.

Şafak, Türkiye'de kadınların yüzde 40'ından fazlasının çeşitli şiddet türlerine maruz kaldığının altını çizerek, kürtajı yasaklamanın sadece kadınların yaşamlarını tehlikeye atmak anlamına geleceğini vurguladı.

Elif Şafak, "Şimdi yüksek sesle konuşmanın, sakin ve yapıcı olmanın zamanıdır ancak kararlı bir şekilde. Şimdi, kadınların kurtuluşu ve eşitliği için tüm din ve etnisitilerde inanılmaz çok çaba gösteren son dönem Osmanlı büyükannelerimizi hatırlama zamanıdır. Bir yüzyıl geriye dönmeyelim" sözlerini ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları