loading
close
SON DAKİKALAR

'Zarar etmemesine rağmen Çukurova Mavi Tren neden kaldırıldı?'

'Zarar etmemesine rağmen Çukurova Mavi Tren neden kaldırıldı?'
Tarih: 15.05.2019 - 13:12
Kategori: Gündem

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 2 yıl önce hizmetten kaldırılan Çukurova Mavi Trenini TBMM gündemine taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yazılı olarak yanıtlanması için verdiği önergede Ankara’dan kalkarak Kırıkkale, Yozgat, Kayseri, Niğde üzerinden Adana Yüreğir ile Mersin Tarsus Yenice'ye giden ve yine Yüreğir’den kalkarak aynı güzergah üzerinden Ankara’ya giden Çukurova Mavi Treni’nin 23.07.2016 tarihinden itibaren hizmetten kaldırıldığını ifade eden Antmen “Bahsi geçen tren vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılmakta ve önemli bir ulaşım imkanı sağlamaktaydı. Bu trenin zarar etmemesine rağmen kaldırılması anlaşılır şey değil” ifadelerini kullandı.

CHP’li Vekilin önergesinde yer alan sorular şu şekilde;

– Zarar etmemesine, kamu kaynaklarına katkı sunmasına, ulaşım imkanı olarak kullanışlı olmasına ve vatandaşların yoğun olarak kullanmasına rağmen Çukurova Mavi Treni neden kaldırılmıştır? Gerekçeleri nelerdir?

-Çukurova Mavi Treni’nin kaldırılmasından sonra vatandaşların Ankara-Adana ve tren hattının arasındaki illerde ulaşım maliyetleri ne kadar artmıştır? Trenin kaldırılmasından bu yana yurttaşlarımız hangi ulaşım araçlarıyla geliş ve gidişlerini sağlamıştır ve sağlamaktadır? Bunların vatandaşlara maliyeti ne kadar olmuştur?

– Çukurova Mavi Treni’nin yeniden hizmete girmesi düşünülmekte midir? Böyle bir hazırlık varsa şu an ne aşamadadır ve Çukurova Mavi Treni ne zaman tekrar hizmete girecektir?

 

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları