loading
close
SON DAKİKALAR

Zevahiri: Türkiye'ye Bel Bağlamayın

Zevahiri: Türkiye'ye Bel Bağlamayın
Tarih: 12.02.2012 - 23:24
Kategori: Gündem

Suriye'deki muhaliflere destek vereceğini açıklayan El Kaide lideri El Zevahiri, 'Türkiye'ye bel bağlamayın' dedi

El Kaide lideri Eymen El Zevahiri, Suriye’deki muhaliflere destek verdiğini açıkladı. Aşırı dinci internet sitelerini izleyen SITE kuruluşunun bugün verdiği habere göre, dün yayımlanan bir video kaydındaki mesajında Zevahiri, Suriye rejiminin kendi vatandaşlarına karşı suç işlediğini belirterek, rejime karşı çıkanları övdü. 

Suriyelilere, Batı ve Arap hükümetlerine güven duymamaları yönünde açıklama yapan Zevahiri, Suriyelilere "onlarca yıl boyunca Suriye rejimiyle anlaşmalar, sözleşmeler yapan Batı ülkeleri ve Türkiye’ye bağlı olmamalarını, sadece Allah’a inanmalarını ve kararlılıkları ile direnişlerine güvenmelerini" istedi. 

Zevahiri, Türkiye, Ürdün ve Lübnan’daki Müslümanlara bu isyana destek vermeleri ve "İslam karşıtı olan" bu rejimi devirmeleri çağrısında bulundu ve "Suriye’de insanların özgürlüklerini baskı altına alan bu rejimin devrilmesinden başka çözüm yolunun olmadığını" söyledi. Zevahiri, Suriye muhalefetinden "Müslüman ülkeleri savunan, Golan’ı kurtarmaya çalışan ve Kudüs’ün gaspedilmiş tepelerine zafer bayrağını dikene kadar cihada devam eden bir devlet" kurmalarını istedi. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları