loading
close
SON DAKİKALAR

Zeydan Karalar: Adana artık sahipsiz değil, iktidarımızda şehrimize hizmeti yığacağız

Zeydan Karalar: Adana artık sahipsiz değil, iktidarımızda şehrimize hizmeti yığacağız
Tarih: 23.10.2021 - 12:04
Kategori: Yerel

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Saimbeyli’de erken saatlerde başladığı mesaisinde, arıtma tesisinin açılışını yaptı, köy köy gezdi, incelemelerde bulundu, halkı, esnafı ve muhtarları dinledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Saimbeyli ilçesinde Atıksu Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdi, bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu.

Konuklar ve Saimbeylililerin katıldığı açılış töreninde halkın yoğun ilgi ve sevgi gösterileriyle karşılanan Başkan Zeydan Karalar, Saimbeyli’ye sık sık geldiklerini belirterek, sorunları çözmek için gelmeye devam edeceklerini söyledi.

Ülkeyi kamplaştıran bir siyaset tarzını halkın istemediğini belirten Başkan Zeydan Karalar, “Hizmet ederken bize oy verip verilmediğine bakmıyoruz. İlçelerimizin tamamında çalışma tarzımız aynı. Bir köye su götürmenin bedeli 10 milyon lira ama gereken neyse, ‘orada az oy var’ demeden hizmete devam ediyoruz” dedi.

"İKTİDARIMIZDA ADANA’YA DAHA FAZLA YATIRIM GETİRECEĞİM"

Adana’nın önemine ve etkisine göre hak ettiği yatırımı, parayı alamadığını ifade eden Başkan Zeydan Karalar, “Yazıktır, günahtır. Bu şehrin belediye başkanı olarak söylüyorum. Biz iktidar olduğumuzda yapacağım ilk iş Adana’ya daha fazla yatırım getirmek olacak. Halkımız yıllardır Adana’nın sahipsiz olduğunu söylüyor. İşte Adana’nın sahibi olmaya talibiz ve olacağız. Göreceksiniz ki iktidarımızda hem Adana’nın aldığı pay artacak, hem belediyeye daha çok para gelecek, hem de Adana’da daha çok yatırım olacak. Böylece evlatlarımız daha kolay iş bulacak. İşte sahipsiz denilen Adana’nın artık sahibi var. İktidarımızda Ankara’dan hizmeti buraya nasıl yığacağız görecekseniz. Bütün ilçeler de bundan nasibini alacak” diye konuştu.

Saimbeyli’ye yapılan asfalt, soğuk hava deposu, su isale hattı, üzüm bağları ve ilçeye yapılan diğer hizmetleri anlatan Başkan Zeydan Karalar, ulusal medyada artık Adana’da yaşanan olumsuzluklar yerine, güzelliklerinin, gastronomisinin, tarihinin, sanatının dile getirildiğini ve bunu sağlıyor olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

"ARITMASIZ İLÇE BIRAKMAYACAĞIZ"

Atıksu Arıtma Tesisi’nin temelinin daha önce atıldığını hatırlatan, başlatanlara, temel atanlara teşekkür eden Başkan Zeydan Karalar şunları söyledi: “Şu ana kadar yüzde 20’si bitirilebilmişti. Biz çok kısa sürede arıtmayı hizmete hazır hale getirdik. Bu tesiste kimyacı, çevre mühendisi kardeşlerimiz de istihdam edilecek. Böyle tesislerde bir yandan sağlıklı çevre oluşturulurken, bir yandan de istihdam sağlanıyor. Arıtma olmayan çok sayıda ilçemiz var. Saimbeyli bundan sonra sağlıksız su içmeyecek, dereler, çevre kirlenmeyecek. Hedefimiz daha sağlıklı bir çevrede insanımızın, canlıların yaşamasını sağlamak ve su kaynaklarını korumak. Dönem sonuna kadar arıtmasız yer bırakmayacağız.”

Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli’de yeni asfalt çalışması başlatacaklarını vurgulayan Başkan Zeydan Karalar, hizmetlerin bitmeyeceğini, her yıl daha fazla hizmet vereceklerini, Adana’nın dönem sonunda ciddi problemi kalmamış bir şehir haline geleceğini söyledi.

Başkan Zeydan Karalar, Saimbeylililerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da kutladı. Daha sonra Arıtma Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi.

SAİMBEYLİ YENİDEN ÜZÜM DİYARI OLUYOR

Başkan Zeydan Karalar açılışın ardından Adana Büyükşehir Belediyesi’nce kırsal kalkınma desteklemeleri kapsamında yapılan üzüm bağlarında incelemelerde bulundu. Üreticilerin sorunlarını dinleyen Başkan Zeydan Karalar, kırsalda yaşayan insanların bulundukları yerde güçlenmesi ve mutlu olması için çalıştıklarını belirtti. Başkan Zeydan karalar, “Üzüm diyarı Saimbeyli’mizdeki projeyle üreticilerimize destek veriyoruz. Kurulan modern bağlarla birim alanda üretilen üzüm miktarını artıracak ve kadim çeşitler olan Mücennes ve Cıngılı Kara çeşitlerin yanında ticari çeşitler ile ürünlerin yetişmesini sağlayacağız” dedi.

İlçede esnaf ziyaretleri gerçekleştiren ve sorunları dinleyen Başkan Zeydan Karalar, daha sonra muhtarlarla bir araya geldi. Muhtarları bürokratlarıyla birlikte dinleyen Başkan Zeydan Karalar, sorunların teker teker not alınmasını sağladı.

Başkan Zeydan Karalar, muhtarlarla buluştuktan sonra sırasıyla Yardibi, Değirmenciuşağı, Karakuyu, Kapaklıkuyu, Aksaağaç, Ayvacık köylerini ziyaret etti, çalışmaları yerinde inceledi, muhtarlarla bir araya geldi, köylülerle sohbet etti.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları