loading
close
SON DAKİKALAR

Zeydan Karalar: Biz de bu devletin bir parçasıyız

Zeydan Karalar: Biz de bu devletin bir parçasıyız
Tarih: 04.04.2020 - 11:07
Kategori: Yerel

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar CHP'li belediyelerin bağış hesaplarının bloke edilmesiyle ilgili olarak "Politik tartışmanın zamanı değil. Biz de bu devletin bir parçasıyız." yorumunda bulundu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Fox Tv İlker Karagöz İle Çalar Saat programının canlı yayın konuğu oldu. Koronavirüse karşı önlemlere ilişkin açıklamada bulunan Karalar, "Eğer Umre'den, Katar'dan, Kıbrıs'tan insanlar gelmeseydi bu vakalar yarı yarıya olacaktı. Batı'dan gelenler de virüsün yayılmasında etkin ama Umre'yi bunun dışında tutmak doğru olmaz" dedi. 

Bağış hesaplarının bloke edilmesine de değinen Zeydan Karalar "Umarım ders çıkarırız bu dayanışma ruhu devam eder. Bunları mağdur insanlara dağıtmak için topluyoruz" ifadelerini kullandı. 

Karalar'ın salgına karşı alınan önlemlere dair açıklamaları şöyle:

"Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar esnafın kayıplarını telafi etmek için çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Şuan oda noktamız korona sürecinin en az hasarla atlatılması. Çin'de bu olay vuku bulur bulması evvela belediye personelimizi bilinçlendirdik. Adından 1 milyon afiş bastırdık, bütün Adana'yı bilinçlendirme afişiyle donattık. Hangi tedbir alınması gerekiyorsa bunları yapmaya başladık.

Dün itibarı ile vaka sayısı 200'ü aşmış değildi. Yapılaması gerek her şeyi yapıyoruz. Eğer Umre'den, Katar'dan, Kıbrıs'tan insanlar gelmeseydi bu vakalar yarı yarıya olacaktı. Batı'dan gelenler de virüsün yayılmasında etkin ama Umre'yi bunun dışında tutmak doğru olmaz.

Evden çıkmayın deniyor. Adam inşaata gidiyor taş, tuğla taşıyor. bunların hiçbir geliri yok. Vatandaşlarımız uyarılarımıza uymaya çalışıyor ama ne yazık ki zorunda olduğu için dışarı çıkan insanlar var.

Politik tartışmanın zamanı değil. Biz bu bağış kararını cuma günü aldık. Biz de devletin bir parçasıyız. Öyle suçlamalar yapılıyor ki devlet içinde devlet olmak.... Kim devlet içinde devlet olacak. Bizim bağış toplama yetkimiz var. Yetkimizde olan bağışı toplamak istedik. Umarım ders çıkarırız bu dayanışma ruhu devam eder. Bunları mağdur insanlara dağıtmak için topluyoruz. Herkes faydalı bir şey yapmak istiyor. Kimsenin kötü niyeti olamaz ki..."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları