loading
close
SON DAKİKALAR

Zeydan Karalar: Kooperatifler kurup, üreticinin ürününü değerinde satmasını sağlayacağız

Zeydan Karalar: Kooperatifler kurup, üreticinin ürününü değerinde satmasını sağlayacağız
Tarih: 03.05.2019 - 14:25
Kategori: Yurt

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, önümüzdeki dönemde kooperatifçiliğe önem vereceklerini ve üreticinin ürününü değerinde satmasına olanak tanıyarak, kırsalda kalkınmayı sağlayacaklarını belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kırsal kalkınma projeleri kapsamında Adana’nın ilçelerinde ve köylerinde fide dağıtımını sürdürüyor. Pozantı merkez ve kırsalında 959 bin 500 adet çilek fidesi üreticiye teslim edildi. Karalar, Pozantı’daki toplam 144 üreticinin 66’sının bulunduğu Karakışlakçı Köyü’nde gerçekleştirilen fide dağıtımına katılarak, fideleri ve organik sıvı gübreleri üreticiye bizzat teslim etti.

"AKLI OLAN ŞEHİRLİ, KÖYLÜYÜ DESTEKLER"

Karakışlakçı Köyü sakinlerinin coşkuyla karşıladığı Zeydan Karalar, daima üreticinin yanında olacağını söyledi. Karalar, “Köylü Milletin Efendisidir diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayan bir kardeşiniz olarak köylülerin yanında olacağımı her zaman söylemiştim. Aklı olan şehirli, köylüyü çok destekler. Köylü üretmeli, köylü yetiştirmeli, köylü hayvancılık yapmalı ki şehirlinin karnı doysun. Şehirli hayvan üretemez, sıkıya gelemez. Köylü elleri nasırlı, yüreği tertemiz, çalışkan ve Türkiye’yi doyuran yüce insandır. Onun için Mustafa Kemal Atatürk, ‘Köylü Milletin Efendisidir’ demiştir. Biz de hep yanınızda olacağız. Seçimden önce Karakışlakçı’ya gelmiştim. Bütün köyleri gezdim. Ben bir kez daha geleceğim dediğimde belki yarınız inanmadınız. ‘Bunlar gelirler, oylarımızı alırlar, bir sürü söz verirler ve 5 sene bizi unuturlar’ dediniz belki de. Ama bugün böyle düşünen insanlar, böyle düşünmemeleri gerektiğini herhalde anlamışlardır. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar hiç almadıkları oyu aldı bizim arkadaşlar. Bize oy veren de vermeyen de bizim kardeşimizdir ve her ikisine aynı şekilde hizmet edeceğiz. Pozantı’da toplam 144 çilek üreticisinin 66’sı Karakışlakçı Köyü’nde” dedi.

"KOOPERATİFLER KURUP, ÜRÜNÜNÜZÜ DEĞERİNDE SATMANIZI DA SAĞLAYACAĞIZ"

Hizmet ederken siyasi parti ayrımı yapmalarının mümkün olmadığını belirten Başkan Zeydan Karalar, “959 bin 500 fide dağıtacağız bugün. Bu fideleri dağıtırken, ‘Sen bize oy verdin, sen vermedin, oy verene fide var, vermeyene fide yok’ demek aklımızın ucundan geçmedi, geçmez. Onlar artık geride kaldı. Benimle ilgili bir sürü karalama kampanyası yapanlar da yaptıklarıyla kalıp utansınlar sadece. Ben bu memleketin has evladıyım ve memleketi de çok seven, köylüsünü çok seven, hep onların yanında olan, olmaya da devam edecek bir kardeşinizim. Benim bu tavrım milim sapmaz. Bundan da büyük mutluluk duyuyorum, iftihar ediyorum. Elimden ne gelirse köyle, köylüyle, üreticiyle ilgili, onu yapacağımdan asla kuşku duymayın. Sadece fide dağıtmakla kalmayacağız. İleride kooperatifler kurup, ürününüzü değerinde satmanızı sağlayacak işler yapacağız. İlk kuracağımız kooperatif süt kooperatifi olacak. Sizin ürettiğiniz sütleri belki 1 yıl içinde değerinde alacağız. Bunun hazırlıklarına başladık. Ama bunlar bizim memlekette olmayan şeylerdi. Yeni kuracağım oluşumların prosedürü zaman alabilir ama göreceksiniz ki köylü benim dönemimde daha iyi olacak. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Bize oy verenden de, vermeyenden de Allah razı olsun. Bir olacağız, birlikte olacağız ve daha güçlü olacağız. Hayırlı uğurlu olsun. Burada bir şey yetiştirirken insanların gönül rahatlığıyla yiyebileceği, sağlıklı ürünler olsun istiyoruz. Dağıttığımız organik gübreler bunu sağlayacak içerikte” diye konuştu.

Başkan Zeydan Karalar, konuşmasının ardından fide ve organik sıvı gübre dağıtımını bizzat gerçekleştirdi ve bir serada fide dikimi gerçekleştirdi.

TOPLAMDA 144 ÜRETİCİYE ÇİLEK FİDESİ

Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Pozantı ilçesinin Akçatekir, Alpu, Aşçıbekirli, Dağdibi, Fındıklı, Gökbez, Hamidiye, Kamışlı, Ömerli, Yağlıtaş, Yazıcak, Yenikonacık, Yukarıbelemedik köyleri ile merkez ve Zafer Mahallesi’nde toplam 144 üreticiye 959 bin 500 fide dağıtımı gerçekleştirildi.

40 bin 500 adet çilek fidesi de 3 Mayıs 2019 tarihi itibariyle Aladağ’daki üreticilere dağıtılacak.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları