loading
close
SON DAKİKALAR

Zeydan Karalar'dan 10 Kasım mesajı: O’nun yaptıklarını anlatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz

Zeydan Karalar'dan 10 Kasım mesajı: O’nun yaptıklarını anlatmaktan asla vazgeçmeyeceğiz
Tarih: 08.11.2019 - 14:17
Kategori: Yerel

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 81. yıl dönümü için bir açıklama yayınladı.

Başkan Zeydan Karalar, Atatürk'ün ölüm yıl dönümü için yayınladığı mesajda "Sonsuzluğa gidişinin 81. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun öğretilerini, ilke ve inkılaplarını unutmayacağımızı bir kez daha bütün dünyaya haykırıyoruz" dedi.

"Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşaması, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretilerine uyulması ve gösterdiği hedefe yürümekten asla vazgeçilmemesiyle mümkün olacaktır" diyen Başkan Karalar'ın açıklaması şöyle:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, çöken bir imparatorluğun küllerinden çağdaş bir ülke yaratarak, milletimizi, başka ülkelerin boyunduruğu altında yaşamaktan kurtarmış, bağımsız, çağdaş bir ülkenin temellerini atmıştır.

Balkan Savaşları ve 1. Dünya Savaşı’nın ardından toprakları işgal edilmiş, yaşama şansı bırakılmamış bir milleti, akla gelebilecek her türlü yoksunluğa rağmen yeniden bir araya getirerek, Kurtuluş Mücadelesini organize eden ve başarıyla sonuçlandıran Mustafa Kemal Atatürk, cephedeki zaferi Cumhuriyetle taçlandırarak, tarihe Türk Milleti’nin başarısı olarak geçen destanı altın harflerle yazmıştır.
İlke ve inkılaplarıyla ulusunun önünü açan, tebaa olmaktan kurtaran ve yol gösteren Mustafa Kemal Atatürk, milletinin aydınlık bir geleceğe yürümesi, refaha ulaşması için yol haritasını da çizmiştir.

Anadolu’nun dört bir yanında, işgalci devletlerin bayrakları dalgalanırken, aynı devletlere diz çöktürerek Türk bayrağını Misak-i Milli sınırları içindeki her karış toprağımızda dalgalandıran Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin kalbinde, benliğinde ve ruhunda sonsuza kadar yaşayacaktır.
Sonsuzluğa gidişinin 81. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve onun öğretilerini, ilke ve inkılaplarını unutmayacağımızı bir kez daha bütün dünyaya haykırıyoruz.

Çocuklarımıza, gençlerimize ve gelecek nesillere Mustafa Kemal Atatürk’ün ne denli büyük bir insan olduğunu, ülkemizi hangi yokluklarla kurduğunu, eşi benzeri bulunmayan liderliğini çok iyi anlatmalıyız.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşaması, Mustafa Kemal Atatürk’ün öğretilerine uyulması ve gösterdiği hedefe yürümekten asla vazgeçilmemesiyle mümkün olacaktır.

Bizlere özgür, çağdaş bir ülke bırakan Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile şehit ve gazilerimizi; rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları