loading
close
SON DAKİKALAR

Ziraat Bankası'ndan enflasyon endeksli konut kredisi

Ziraat Bankası'ndan enflasyon endeksli konut kredisi
Tarih: 17.06.2019 - 13:20
Kategori: Ekonomi

Ziraat Bankası, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine "Enflasyona Endeksli Konut Kredisi" ürününü bugün itibarıyla kullanıma sundu. Bankadan yapılan açıklamada, "Enflasyona Endeksli Konut Kredisi faiz oranı 1-120 aya kadar vadede TÜFE+0,19 (aylık) marj oranı olarak belirlenmiştir" denildi....

Ziraat Bankası enflasyon oranına göre dönemsel olarak güncellenecek konut kredisi faiz oranı uygulamasını kullanıma sunduklarını açıkladı.

Banka tarafından yapılan açıklamada, kredi kullandırım aşamasında seçilecek 6 veya 12 aylık dönemlerdeki enflasyon oranına göre güncellenecek kredi faiz oranı ile konutun yüzde 80'ine kadar kredi kullandırılabileceği, 120 aya kadar vade belirlenebileceği belirtildi.

Enflasyona Endeksli Konut Kredisi faiz oranı, 1-120 aya kadar vadede TÜFE+0,19 (aylık) marj oranı olarak belirlendi.

TÜİK'in bugün açıkladığı verilere göre ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %85,8 oranında azalış gösterdi. Türkiye genelinde 2013’ten bu yana artan konut satışları 2018'de ilk defa düşmüştü. Uzmanlar konut fiyatlarının da 2017 yılından bu yana reel bazda gerilediğini belirtiyor.

Kaynak : BBC Türkçe

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları