loading
close
SON DAKİKALAR

Ziraat'ten 9 ayda 1.5 milyar TL

Ziraat'ten 9 ayda 1.5 milyar TL
Tarih: 11.02.2012 - 22:12
Kategori: Ekonomi

Ziraat Bankası'nın ilk 9 ayda net kârı yüzde 46 düşüşle 1.5 milyar TL oldu

Ziraat Bankası'nın net kârı Eylül sonu itibariyle, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 46 düşüşle 1.489 milyar lira oldu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Ziraat Bankası'nın üçüncü çeyrek net kârı bir önceki çeyreğe göre yüzde 6 artışla 471 milyon lira oldu.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, bankanın üçüncü çeyrekte nakdi kredilerde yüzde 3 artış ve menkul kıymetler portföyünde yüzde 5 daralma sonucunda toplam aktiflerinde yüzde 3 küçülme ile dengeli bir bilanço yönetimini tercih ettiklerini belirterek, dokuz aylık dönemde kur etkisi hariç yıllık yüzde 25 kredi büyüme hedefi ile uyumlu olarak toplam nakdi kredi stoğunda yüzde 20.1 büyüme kaydettiklerini söyledi.

Aydın, "Nakdi kredilerdeki büyümemiz sektör ortalamasının altında olmasına karşın ana misyonumuz olan tarım ve tarıma dayalı sanayiye destek vermeye, en yüksek kredi büyümesini bu sektörde gerçekleştirerek devam ettik. Bunun özellikle ülkemizde tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişmesi ve ekonomik büyümeye daha fazla katkı sağlaması yolunda önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Aydın, yüzde 15 seviyelerinde olan sermaye kârlılıklarını geliştirmenin önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını belirterek, 2010 sonu itibariyle yüzde 4.3 olan net faiz marjının, Eylül sonu itibariyle yüzde 3.6 olarak gerçekleştiğini, net faiz marjının yanı sıra bankanın kârlılığında önemli bir rol oynayan faiz dışı gelir/gider yönetiminde önemli iyileştirmelerin yapılmasına yönelik çalışmalarının da devam ettiğini belirtti.

Etkin kaynak maliyeti yönetiminde önemli bir mesafe alındığına ve kaynak çeşitliliğini artırmak yönünde çalışmalara başlandığına dikkat çeken Aydın, "Kaynak çeşitliliği ve derinliği, maliyet ve faiz riski yönetiminde oldukça önemli bir etkiye sahip olması nedeniyle önem verdiğimiz konular arasında yer almaktadır. Bu yönde, farklı alanlarda çalışmalar başlatılmış bulunmaktadır. Ayrıca, Bankamız, müşterilerine sunmakta olduğu ürün ve hizmetlerini tasarrufu da teşvik edecek şekilde zenginleştirmeyi hedeflemektedir" dedi.

Aktif toplamı Eylül sonu itibariyle 164.3 milyar liraya çıkan Ziraat Bankası'nın toplam mevduatları 120.2 milyar liraya, kredileri de 70.2 milyar liraya ulaştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları