loading
close
SON DAKİKALAR

Zirve Üniversitesi'nin puanları yükseldi

Zirve Üniversitesi'nin puanları yükseldi
Tarih: 12.02.2012 - 14:24
Kategori: Eğitim

Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, bu yıl yüzde 100 ve yüzde 50 burs seçeneğinin yanı sıra yüzde 25 burs seçeneğini de eklediklerini, tüm öğrencileri burslu olarak aldıklarını bildirdi.


Zirve Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, 2011 üniversite sınavlarında yüzde 79 başarı elde eden ve ilk 10 binden 82 öğrencinin Zirve Üniversitesi'ni tercih etmesiyle Zirve Üniversitesi'nin puanları da yükseldi.

6 Fakülte ve 1 Meslek Yüksek Okulu ile 2009 yılından bu yana eğitim - öğretime devam eden Gaziantep'in ilk Vakıf Üniversitesi olan Zirve Üniversitesi, bin 230 olan kontenjanının 976'sını doldurdu.

İç Mimarlık özel yetenek sınavlarını da tamamlayarak 60 öğrenci alan üniversite, bin 36 öğrenciyi kayda bekliyor. Önceki sene bin 300 lisans ve ön lisans, 200 yüksek lisans ve doktora öğrencisi bulunan Zirve Üniversitesi, bu yıl 3 bine yakın öğrenciye eğitim verecek.

Bölgenin ilk Hukuk Fakültesi'nde yüzde 100, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi'nde yüzde 100, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde yüzde 85, Eğitim Fakültesi'nde yüzde 87, Mühendislik Fakültesi'nde yüzde 59, İletişim Fakültesi'nde yüzde 58 ve Meslek Yüksek Okulu'nda yüzde 91 başarı gösteren Zirve Üniversitesi, oranlarına özel yetenek sınavıyla öğrenci alan bölgenin ilk İç Mimarlık Bölümü dahil edilmedi.

Geçtiğimiz günlerde İç Mimarlık Bölümü için sınav yapan Zirve Üniversitesi 6 tam burslu, 12 yüzde 50 burslu, 12 yüzde 25 burslu ve 42 ücretli olmak üzere 60 öğrenci Zirve Üniversitesi'nde eğitim görecek.

İç mimarlık bölümü ile Bin 36 öğrenci sayısına ulaşan üniversiteye 36 farklı ülkeden 150 yabancı öğrenci kayıt yaptırdı. Tercih eden öğrencilerin puanlarının yüksek olması ve ilk 10 binden Türkiye 48'incisi dahil 82 öğrencinin Zirve Üniversitesi'nde olması puanların yükselmesine neden oldu.
 Bu yıl ilk defa öğrenci aldığı bölümler arasında Okul Öncesi Öğretmenliği bölümü de bulunan Zirve Üniversitesi'nde bölümde yüzde 100 doluluk yaşandı. Çağın gözde meslekleri arasında yer alan İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık, Sınıf Öğretmenliği, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Dış Ticaret, Adalet, İşletme Yönetimi, Hukuk, Elektrik- Elektronik Mühendisliği,BilgisayarMühendisliği gibi bölümlerde yüzde 100 doluluk yaşandı.

Zirve Üniversitesi'ni tercih eden 69 il arasında Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Eskişehir gibi illerin dışında çevre illerden Adana, Mersin, Şanlıurfa, Kahramanmaraş,Diyarbakırgibi birçok il yer aldı.

Zirve Üniversitesi'nde herkes burslu okuyacak diyerek yola çıktıklarını ifade eden Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, şöyle konuştu:

''Bu yıl yüzde 100 ve yüzde 50 burs seçeneğimizin yanı sıra yüzde 25 burs seçeneğini de ekleyerek tüm öğrencilerimizi burslu olarak aldık. Sadece Hukuk, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ve Mimarlık bölümlerinde burslu seçeneğin yanı sıra ücretli seçeneğimizde oldu. Burslu - ücretli tüm seçeneklerimizde başarı göstererek elde ettiğimiz yüzde 79 başarı oranına bir de İç Mimarlık bölümü dahil olunca Bin 230 olan toplam kontenjanımızın Bin 36'ısını doldurmuş olduk.''

Yabancı öğrenci alımının devam ettiğini dile getiren Kısa, hedeflerinin 40 ülke olduğunu belirterek, ''Uzun ve stresli bir dönemden geçerek Zirve Üniversitesi'ni tercih eden öğrencilerimize teşekkür ederim'' dedi.

Kısa, 5-9 Eylül arasında yapılacak olan kayıtlar için gereken hazırlıkların tamamlandığını sözlerine ekledi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları