loading
close
SON DAKİKALAR

Ziya Selçuk açıkladı: Yüz yüze sınavlar iptal edildi

Ziya Selçuk açıkladı: Yüz yüze sınavlar iptal edildi
Tarih: 25.12.2020 - 10:19
Kategori: Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüze yüze sınavlarla ilgili açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlık Bakanlığı'ının değerlendirmeleri doğrultusunda ilkokul ve ortaokullarda karne notlarının bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alınacağını, liselerde ise birinci dönem notlarının ikinci dönem yapılacak sınavlarla belirleneceğini açıkladı.

Bakan Selçuk'un açıklaması şöyle:
"Biz eğitimi, ders konuların sizlere yüklemek için değil; sizleri bilgiyle yetiştirmek ve donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlamak için veririz. Smavlar da bu bilgileri ne kadar aldığınızı ölçmek ve durumu değerlendirmek için yapılır. Sınavın başka bir amacı yoktur. Eğer bugün bir öğrenme kaybınız olur ve biz bunu fark etmezsek bu eksikler, hayatınız boyunca karşınıza çıkar.

Bu yıl, olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Süreç hızlı değişiyor; kararlar, uzun değerlendirmeler doğrultusunda alınıyor. Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Sağlik Bakanlığımızın değerlendirmeleri doğrultusunda yüz yüze sınav konusunu yeniden ele aldık. Aldığımız kararla ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz karne notlarını bu dönem ders etkinliklerine katılım puanı üzerinden alacak, lise öğrencilerimizin birinci dönem notlarını ise ikinci dönem yapacağımız yüz yüze sınavlarla belirleyeceğiz. Lütfen, siz şu an sadece sağlığınıza ve derslerinize odaklanın. En çok ihtiyacımız olan şey sağlık ve geleceğe dair tek güvencemiz sizlersiniz."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları