loading
close
SON DAKİKALAR

Zonguldak, Ereğli ilçesinde maden ocağında göçük oluştu; Mahsur kalan 4 madenciden 1'i hayatını kaybetti

Zonguldak, Ereğli ilçesinde maden ocağında göçük oluştu; Mahsur kalan 4 madenciden 1'i hayatını kaybetti
Tarih: 13.09.2023 - 15:46
Kategori: Gündem

Zonguldak valisi Osman Hacıbektaşoğlu; Madende 280 işçi çalışıyordu. 1 işçi ağır yaralı hastaneye kaldırıldı, 3 işçi göçük altında.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde maden ocağında göçük meydana geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, göçük altında kalan 4 işçiden 1’inin hayatını kaybettiğini, 3 işçinin ise yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "Kurtarma çalışması tamamlandı. Ekipler güvenli bir şekilde kuyudan çıkıyor. Bu bir tavan çökmesi çok küçük bir bölmede." dedi. 

Bölgeye AFAD, Sağlık ekipleri ve güvenlik kuvvetleri yönlendirildi.

Olay, saat 13.45 sıralarında Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu Armutçuk Müessesinde meydana geldi. İddiaya göre maden ocağında işçiler çalıştığı sırada göçük meydana geldi. Göçük ihbarı üzerine bölgeye, AFAD, UMKE, TTK Tahlisiye ekibi, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. TTK Tahlisiye ekipleri, maden ocağına girerek, ocakta mahsur kaldığı değerlendirilen işçilerin tahliye edilmesi için çalışmaya başladı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, saat 13.45 sıralarında Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında göçük meydana geldiği belirtilerek, "Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine AFAD, Emniyet, jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz" denildi.

 

Kaynak : www.istanbulgercegi.com-Ajanslar

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları