loading
close
SON DAKİKALAR

Zonguldak'ta bir aile dramı

Zonguldak'ta bir aile dramı
Tarih: 12.02.2012 - 00:55
Kategori: Yerel

ZONGULDAK'ta oturan işsiz 45 yaşındaki Mehmet İbiş, kirayı ödeyemeyince ailesiyle evden atıldı.

 Eşi ve 2 çocuğuyla birlikte yanına gittiği kayınpederinin de kabul etmemesi üzerine sokakta kalan Mehmet İbiş, ailesiyle Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) terk edilmiş harabe lojmanına sığındı.Hamallık yapmasının yanında çöplerden topladığı karton kutu ve boş şişeleri satarak geçimini sağlamaya çalışan Mehmet İbiş, eşi 35 yaşındaki Şükran, çocukları 7 yaşındaki Medine ve 9 yaşındaki Kurtuluş İbiş ile Mithatpaşa Mahallesi'nde oturduğu evin kirasını ödeyemeyince, 4 gün önce ev sahibi tarafından evden atıldı. İbiş, eşi ve çocuklarını da alarak kayınpederinin evine gitti. 1 gece kaldıktan sonra kayınpederinin de evden kovduğu Mehmet İbiş ve ailesi, TTK'nın Yayla Mahallesi'nde bulunan terk edilmiş camları kırık lojmanlarından birine sığındı. Tek katlı lojmanın bir odasına serdikleri battaniyenin üzerinde yatan aile, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor.

ÇÖPE ATILAN GİYSİLERİ ÇOCUKLARINA GİYDİRİYORLAR

Mehmet İbiş, hamallık yapmasının yanında çöplerden topladığı karton kutu ve boş şişeleri satarak ailesine baktığını söyledi. Bazen eşiyle birlikte işe çıktıklarını belirten Mehmet İbiş, çöpe atılmış eski kıyafetlerin arasından kullanılabilecek olanları da çocukları için aldıklarını söyledi. Kirayı ödeyemeyince ev sahibinin kendilerini evden attığını anlatan Mehmet İbiş, "Kayınpederim beni ve çocuklarımı istemedi. Eşime ise kalabileceğini söyledi. Eşim de bizimle birlikte geldi. Ev aradık. Sonunda burayı bulduk. Evimiz yok, eşyamız yok. Açıkta kaldık" dedi. Bir işe girip çalışmak isteyen Mehmet İbiş, çocuklarının perişan olmaması için de başlarını sokacak bir eve ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Şükran İbiş ise ailesinin, işi olmaması nedeniyle eşini kabul etmediğini söyledi. Şükran İbiş, "Annem, 'Eşinin işi yok. Sen kal ama o gitsin' dedi. Ben de eşimi ve çocukarımı tercih ettim. Eşim ve çocuklarımla perişanız. Burayı bulduk ve çaresizlikten sığındık. Buradan da çıkarırlarsa başka bir yer bulacağız. Çocuğumun biri okuyor. Onun da kitabını, defterini almak çok zor. Çok masrafı var. Küçük olan Medine de okula başlayacak. Şimdiye kadar çoğu zaman erkek giysileri giydirdik. Çöpten, ordan, burdan ne bulursak onları giydiriyoruz. Devletin bize sahip çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

 


 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları