loading
close
SON DAKİKALAR

Zorunlu din dersi istemeyene gözaltı

Zorunlu din dersi istemeyene gözaltı
Tarih: 11.02.2012 - 23:31
Kategori: Gündem

Çorum'da din dersini protesto etmek isteyen Pir Sultan Abdal Derneği üyeleri polis saldırısına uğrayarak gözaltına alındı.

Zorunlu din dersi uygulamasını protesto etmek üzere Çorum Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyeleri Eti Lisesi önünde bir araya geldi. Okul bahçesinde basın açıklaması yapmak isteyen dernek üyelerine polis tarafından kimlik kontrolü yapılmak istendi. Emniyet Müdürlüğü'nün talimatı ile okulun güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığı söylenen kimlik kontrolünü kabul etmeyen dernek üyeleri ile polis arasında tartışma çıktı. Polis, kimliklerini vermek istemeyen PSAKD üyelerini okul bahçesinden çıkartmak isteyince tartışma kavgaya döndü. 

Dernek üyeleri basın açıklaması yapmanın anayasal bir hak olduğunu söylemelerine karşın polis saldırısı ile karşılaştı. Resmi ve sivil çok sayıda polisin sert müdahalesine maruz kalan dernek başkanı Halil Top ile İbrahim Eral, Hüseyin Gezer, Devrim Top ve Coşkun Coşkun yerlerde sürüklenerek gözaltına alındı. 

"Polise mukavemet", "Polise etkin direnme" ve "Kamu malına zarar verme" suçlamalarından gözaltına alınan dernek yöneticileri Bahçelievler Polis Karakolu'na götürüldü. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları