loading
close
SON DAKİKALAR

70 Türk işçiyi çıkarıp 30 Tacikistanlı çalıştıran işveren kendini böyle savundu: 'İşçi bulamadığımız için Tacikistanlıları aldık'

70 Türk işçiyi çıkarıp 30 Tacikistanlı çalıştıran işveren kendini böyle savundu: 'İşçi bulamadığımız için Tacikistanlıları aldık'
Tarih: 12.11.2018 - 17:15
Kategori: Gündem

Türkiye’nin ağır sanayisine hizmet veren DÖKTAŞ’a Tacikistan uyruklu 30 işçi alınması tartışma yarattı. Fabrikanın el değiştirmesinin ardından 70 işçinin işine son verildiği iddia edilirken firma yetkilileri herkesin kendi rızası ile ayrıldığını söylüyor.

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre Bursa’nın Orhangazi ilçesinde; otomotiv, ağır ticari araçlar, iş ve tarım makinaları sanayine döküm parça tedarik eden DÖKTAŞ, haziran ayında GÜRİŞ’e bağlı Çelik Holding’e satıldı. Satışın ardından fabrikadan. 4 ayda emekli edilenlerle birlikte, 70 işçi ayrıldı. Yerine ise Tacikistan uyruklu 30 işçi alındı. Bu durum ilçede büyük tepkiye neden oldu. İşten çıkarılmaların ve yerine yabancı uyruklu işçi alımının, üretim maliyetlerinin düşürülmesine yönelik olduğu iddia edildi.

YEREL SİYASETÇİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Orhangazi İlçe Başkanı Sevim Turan, ‘Döktaş – Güriş fabrikasında neler oluyor' başlığıyla yaptığı yazılı açıklamasında; “Burada yapılan uygulamalar aslında ülke genelinde yaşanan ve kurulmaya çalışılan halkımızı sömürme düzeninin en güzel örneğidir. Yerli ve milli Döktaş, Güriş yönetimine geçen fabrikada çeşitli sebeplerden dolayı işten çıkarmalar artmıştır” dedi.

İYİ Parti İlçe başkanı İsmail Kaya da yaşananlara “Orhangazi ve Türkiye'nin en önde gelen sanayi kuruluşlarından Döktaş A.Ş. geçirdiği zor günlerin ardından Güriş Holding tarafından satın alındı. O günden bugüne yaşananlar Orhangazi işçi sınıfı adına çok üzücü ve kaygı vericidir. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumu fırsat bilerek 70'e yakın emekçiyi kapının önüne koymuştur.” diye tepki gösterdi.

“AĞIR BİR BÖLÜM, KİMSE ÇALIŞMAK İSTEMİYOR”

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları