loading
close
SON DAKİKALAR

Soma Maden katliamının 10. yılında 28 devlet memuru hakkında açılan dava görüldü; Dava 12 Eylül'e ertelendi

Soma Maden katliamının 10. yılında 28 devlet memuru hakkında açılan dava görüldü; Dava 12 Eylül'e ertelendi
Tarih: 08.05.2024 - 13:00
Kategori: Siyaset

Soma maden faciasında ihmali olduğu belirlenen kamu görevlileri bugün ilk kez hâkim karşısına çıktı. 28 kişi "görevi kötüye kullanma" ile suçlanıyor. davanın ilk duruşması Soma 2. Asliye Ceza Mahkemesinde başladı.

Soma Maden katliamının 10. yılında 28 devlet memuru hakkında açılan davanın ilk duruşması Soma 2. Asliye Ceza Mahkemesinde başladı.

Haberi Çağdaş Hukukçular Derneği sosyal medya hesabından alıntılayarak yayınlıyoruz:

"Duruşmaya sanıklardan iş müfettişleri Ersin Bulut ve Mehmet Göl katıldı.

Katliamdan hemen önce Mart ayında madeni denetleyen ve rapor düzenleyen, dönemin müfettiş yardımcısı sanık Ersin Bulut duruşmada baş müfettiş olduğunu söyledi. Madende denetleme yaptığı tarihte hiçbir problem görmediğini ve raporunun arkasında olduğunu ifade etti.

Av. Mustafa Kemal Gündüz, sanıkların görevi kötüye kullanma niteliğindeki ihmal ve eylemleri nedeniyle ayrıca ölüm ve yaralanma da meydana geldiğinden sanıklar hakkında görevsizlik talebinde bulundu.

Duruşma, mağdur ve müştekilerin katılma talepleri ile devam ediyor. Müvekkil aileler adına öncelikle katılma ve yine sanık eylemlerinin Ağır Ceza Mahkemesinin görev alanına girmesi nedeniyle görevsizlik kararı verilmesi talebinde bulunduk.

Duruşmaya Manisa ve İzmir Baroları adına katılma talepleri ile devam ediliyor.

Yaşamını yitiren madenci yakını Naciye Kaya katılma talebinde bulunuyor: "Bizim avukatlarımız içeride, katiller dışarıda! Biz kendimiz için de avukatlarımız için de adalet istiyoruz. Artık halk için adalet istiyoruz."

Yaşamını yitiren madenci yakını Gülfidan Köse katılma talebinde bulunuyor: Biz 10 senedir adaleti bulamadık. Biz yandık kavrulduk bunlar dışarıda geziyorlar. Siz hakimsiniz bir çıkın da Soma'nın sokaklarında dolaşın, görün kimdir bu 301 kişi. Ona göre karar verin.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Başkanı Gökay Çakır katılma talebinde bulunuyor: Bunların yaptığı denetim bir ay önceden bilinir. Hala biz müfettiş geleceğini bir ay önceden haber alıyoruz. Böyle denetim mi olur? Bir kez bir işçiyle konuşmuş olsalardı bilirlerdi.

Duruşma sona erdi. Barolar ve Sendikanın katılma taleplerinin reddine karar verildi. Görevsizlik ve madenci yakınlarının katılma talepleri yönünden bir sonraki duruşmada karar verilecek. Duruşma 12 Eylül 2024 günü saat 09.30'da yapılacak."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları