loading
close
SON DAKİKALAR

CHP, 16 Nisan Referandumu'nun yıl dönümünde Taksim'de oturma eylemi düzenledi

CHP, 16 Nisan Referandumu'nun yıl dönümünde Taksim'de oturma eylemi düzenledi
Tarih: 16.04.2018 - 13:21
Kategori: Gündem

CHP, 16 Nisan Referandumu'nun yıl dönümünde 'OHAL değil demokrasi istiyoruz' talebiyle 81 ilde eş zamanlı oturma eylemi düzenledi.

Taksim Meydanı'nda yapılacağı duyurulan oturma eylemi polisin meydanı bariyerlerle kapatması nedeniyle İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirildi.

Oturma eylemi nedeniyle Gezi Parkı da TOMA'larla kapatıldı.

Yüzlerce kişinin katıldığı, 1 saat süren oturma eyleminde CHP'li vekiller ve DİSK yöneticileri de hazır bulundu.

'OHAL kalksın', 'OHAL değil demokrasi' 'Özgürlük' dövizleri taşıyan CHP'liler 'Susma haykır OHAL'e hayır', 'Demokrasi gelecek zorbalık bitecek', 'Faşizme karşı omuz omuza'  sloganları attı. 

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu oturma eyleminin sonunda yaptığı konuşmada, "Her türlü baskıya rağmen bugün buraya geldiniz, hiçbir şey sizin karşınızda direnemez. OHAL'e karşı demokrasi demek için Taksim Meydanı'nda da bir araya geldik. 1 Mayıs'ta da işçinin emekçinin bayramını kutlamak için Maltepe'de olacağız" dedi.

DİSK Başkanı Kani Beko ise şunları söyledi: "Türkiye'nin 81 ilinde OHAL değil demokrasi isteyen başta CHP Genel başkanını ve CHP örgütünü kutluyorum. Demokratik, laik, sosyal hukuk devleti mücadelesi veren konfederasyon olarak sizlerle birlikte Maltepe'de yüz binler olabiliyorsa milyonlarla birlikte OHAL'e karşı demokrasi istiyoruz demek için mücadele etmeye hazır mısınız?"

Özlem Çoban

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları