loading
close
SON DAKİKALAR

CHP’de İslamcılık

CHP’de İslamcılık
Tarih: 13.09.2014 - 00:00
Kategori:

Melih Aşık; Gazetelerde hemen her gün öğrenci velilerinin imam hatipler konusunda protestolarını görüyoruz...

Gazetelerde hemen her gün öğrenci velilerinin imam hatipler konusunda protestolarını görüyoruz...
Ya çocuklar zorla imam hatibe yazdırılıyor... Ya çocuklarının okuduğu okul imam hatibe dönüştürülüyor. Ya imam hatibe dönüştürülen okul yüzünden öğrenciler uzaktaki okullara naklediliyor...
İsteyerek imam hatibe giden öğrenci ve velilerini konu dışı tutuyoruz.
Bizim konumuz imam hatip zorlamasıyla ilgili...
Bu kaos içinde laik eğitime sahip çıkması beklenen CHP’nin suskunluğu dikkati çekiyor.
Genel Başkan ve çevresinin ağzından ne 4+4 yasası, ne imam hatip zorlaması ne türbanın ilkokula kadar inmesi konularında tek söz çıkmadı, çıkmıyor.
Genel Başkan bu suskunluğa “Dindarlarla barışmalıyız”, “CHP’nin dine karşı parti imajını silmeliyiz” gibi bahaneler üretirken... Acaba olup bitenlerin dindarlaşma değil tamamen din istismarıyla ilgili olduğunu, anti laik, dindar ve kindar nesiller yetiştirmeyi amaçladığını bilmez mi? Elbet bilir... CHP’nin laikliğe inanmış müslümanlarla bir kavgasının olmadığını da bilmek durumunda. Ne var ki laik eğitimi savunmak yerine AKP’nin izinden gitmeyi yeğliyor. Twitter’da şu mesaj göze çarpıyor:
“Ulusalcılar AKP’yi laik yapamadı ama AKP CHP’yi İslamcı yapıyor.”
Doğru... Ama şunu da sormak gerekir.. CHP’yi AKP mi İslamcı yapıyor?
Yoksa belli merkezlerden Yeni CHP’nin eline tutuşturulan yol haritasında “İslamlaşma ve Çözüm Süreci konularında AKP’nin önünü kesmeyin hatta destek olun” mu yazıyor? CHP o yolda da...

Bizim mahalle...

Bizim mahalle gene hareketlendi. Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Yıldız ve Habertürk yazarı Yavuz Semerci istifa ederken, Habertürk TV’de ‘Öğle Ajansı’nı sunan Zafer Arapkirli işten çıkarıldı.
Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Utku Çakırözer, gazetenin yeni genel yayın yönetmeni oldu. Geçmişte bir süre Milliyet’te muhabir olarak çalışan, sonra Akşam’a peşinden Cumhuriyet’e geçen Utku Çakırözer, başarı merdivenlerini ikişer üçer çıkarak bu önemli göreve hakkıyla geldi.
Kutluyor, başarılar diliyoruz. Aynı görevi yıllarca taşıyan İbrahim Yıldız’a bundan sonrası için esenlik diliyoruz...
Habertürk’ten istifa eden değerli gazeteci Yavuz Semerci ‘Hadi Bana Eyvallah’ başlıklı veda yazısında bakın ne diyor:
“Yeni bir iktidar var, yeni bir Başbakan, yeni bir kabine var. Buna rağmen her gün ağır eleştiri yapasım var... Yolsuzluk soruşturmalarının önünün kapatılmasını, ‘yok hükmünde’ sayılmasını içime sindiremedim. Bu ruh halinin, yazı tonumu mesleki birikimime ihanet edecek nitelikte sertleştirmesine yol açtığını fark ettim...”
Yolsuzluklar bazen işte böyle, yapanları değil yazamayanları hasta ediyor.
Diğer bir kazazede, Zafer Arapkirli de geçmişte Milliyet’te birlikte çalıştığımız bir arkadaştır. İyi gazetecidir. Ne var ki bazen iyi gazeteci olmak aksi tesir yapabiliyor.

DİKKAT

ABD Ortadoğu’da IŞİD’e karşı savaş için bir koalisyon oluştururken, bu süreçte ortaya çıkacak sakıncalar elbet tam kestirilemiyor... Ortadoğu uzmanı gazeteci Patrick Martin, dün yaptığı yorumda “Obama’nın açık uçlu ve sınırsız” bir çatışma başlattığını, coğrafi bölge sınırlaması koymadığını anımsatıyor ve şöyle diyor:
“Irak ve Suriye yanında Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan ve Türkiye de yarın için muhtemel savaş bölgeleridir...”
Günün birinde IŞİD’e karşı operasyon amacıyla Türkiye topraklarının bombalanması ya da operasyon hedefi olması çok olasıdır. Bu konuda zanlı ülke olduğumuzdan dünyaya da dert anlatamayız. Kritik bir noktadayız.

Kişi başına düşen aktif yeşil alan Stockholm’de 87, New York’ta 29, Londra’da 27, İstanbul’da 2 metrekare.
İşte AKP zoru başarıyor ve bu 2 metrekareye hem otel hem de AVM dikiyor...
***
Devlet “özel okula gidene 3 bin 500 lira destek” verecekmiş.
Kaynak mı?
Devlet okuluna gidenlerden alınacak “kayıt parası, katkı payı, zorunlu bağış”...
Akif Kökçe

TASA

Yasa torbasından iş dünyasını memnun eden çok sayıda yasa çıktı. Yargının özelleştirmelerle ilgili yürütmeyi durdurma kararları da “Artık çok geç olduğu için uygulanması mümkün değildir” gerekçesiyle yok hükmünde sayılıp uygulanmayacak. TDİ Kuşadası Limanı, TDİ Çeşme Limanı, Tüpraş’ın yüzde 14.6’lık hissesi, Balıkesir SEKA ve Cengiz İnşaat’a verilen Seydişehir Alüminyum Fabrikası ile bu fabrikanın Oymapınar Barajı’na ilişkin mahkemelerin verdiği yürütmeyi durdurma kararları artık yok hükmünde olacak. Bu durdurma kararları verildiği zaman uygulanmadı. Aradan zaman geçti. Şimdi de “Aradan zaman geçti” diye uygulanmıyor. Kıyakta sınır yok...

Melih Aşık - Milliyet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları