loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'li Baydar'dan laik eğitim için araştırma komisyonu önerisi

CHP'li Baydar'dan laik eğitim için araştırma komisyonu önerisi
Tarih: 22.02.2018 - 11:55
Kategori: Gündem

CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Milli Eğitim sistemimizin din temelli cemaatlerin, vakıfların, derneklerin elinden kurtarılması; istikrarlı, çağdaş, modern, laik ve gelişime açık bir sistem haline dönüştürülmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi. ...

CHP'li Baydar, meclis araştırma önergesinde, " Ülkemizdeki eğitim seviyesine baktığımızda sürekli geriye giden acı bir tabloyla karşı karşıyayız. AKP iktidarında, bilimsellikten uzak, din temelli eğitim çalışmalarına hız verilerek, çağdaş ve laik eğitimden hızla uzaklaşmamız bu acı tablonun en önemli etkenidir. AKP iktidarı, daha önce FETÖ terör örgütüne teslim ettiği Milli Eğitimimizi şimdi de cemaatlere teslim etme yolundadır. Eğitim seviyesi arttıkça kendisine verilen oy oranlarının düştüğünü tespit eden AKP Hükümeti, iktidarda kalma uğruna çocuklarımızı, gençlerimizi, dolayısıyla ülkemizin geleceğini heba etmektedir" sözlerine yer verdi.

Önergenin tam metni şöyle: 

Bir ülkenin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişmişlik seviyesini belirleyen en önemli faktörlerden biri de eğitimdir. Bireylerin eğitim seviyesi arttıkça nitelikli işgücü sıkıntısı giderilmekte, bilimsel ve teknolojik yenilikler hız kazanmaktadır. Eğitim seviyesi yükselen toplumlarda, ülke yönetimi daha demokratikleşmekte, ekonomik ve siyasal istikrar daha kolay sağlanmakta ve suç işleme oranları en asgari seviyelere inmektedir. Bu nedenle, eğitime yapılan yatırım en iyi yatırımdır.

Ülkemizdeki eğitim seviyesine baktığımızda sürekli geriye giden acı bir tabloyla karşı karşıyayız. AKP iktidarında, bilimsellikten uzak, din temelli eğitim çalışmalarına hız verilerek, çağdaş ve laik eğitimden hızla uzaklaşmamız bu acı tablonun en önemli etkenidir. AKP iktidarı, daha önce FETÖ terör örgütüne teslim ettiği Milli Eğitimimizi şimdi de cemaatlere teslim etme yolundadır. Eğitim seviyesi arttıkça kendisine verilen oy oranlarının düştüğünü tespit eden AKP Hükümeti, iktidarda kalma uğruna çocuklarımızı, gençlerimizi, dolayısıyla ülkemizin geleceğini heba etmektedir. Mevcut Hükümet’in iktidara geldiğinden beri sık sık sınav sistemlerini değiştirmesinin altında da bu neden yatmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda HASEV, Çay House, Sözler Köşkü, Çınaraltı gibi Nurcu grupların ardından son olarak da Nur Cemaati’nin “Yazıcılar” kolundan Hayrat Vakfı ile protokol imzaladı. Vakfın, protokol öncesinde de farklı illerdeki okullarda 5 yaşındaki çocuklardan başlayarak her düzeyde dini eğitimler verdiği, yarışmalar düzenlediği, AKP’li yöneticiler ve milli eğitim müdürlerinin katılımıyla sertifikalar dağıttığı ortaya çıktı.

 “Peygamber Sevdalıları Platformu”na 75 ilde 300 bin öğrencinin katıldığı sınavın yapılması için okullar seferber edildi. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ile “evlerde sohbet” projesi başlatıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Birlik Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti gibi birçok din temelli kuruluşlarla protokol imzaladığı gibi daha da kötüsü, adı cinsel istismar davalarına karışmış Ensar Vakfı ile de protokol imzaladı. AKP Hükümeti, öncesinde kol kanat gerdiği ve daha sonrasında ülkemize 15 Temmuz darbe girişimini yaşatan FETÖ terör örgütünden ders almamış ki hala din temelli cemaatlere, vakıflara ve derneklere kucak açmaktadır.

Geleceğimiz olan çocuklarımız bilim temelli, çağdaş, laik,  yeniliğe açık, düşünen, sorgulayan, soruşturan, hakkını arayan ve üreten bireyler olarak yetiştirilmelidir.

Ülke kalkınmasında önemli yeri olan Milli Eğitim sistemimizin din temelli cemaatlerin, vakıfların, derneklerin elinden kurtarılması; istikrarlı, çağdaş, modern, laik ve gelişime açık bir sistem haline dönüştürülmesi amacıyla konuyu enine boyuna masaya yatırarak,  Anayasa’nın 98’inci, TBMM İç Tüzüğü’nün 104 ve 105’inci maddeleri uyarınca “Çağdaş ve Laik Eğitim” adı altında bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve talep ederiz.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları