loading
close
SON DAKİKALAR

Cinayetler dursun diye yürüdüler

Cinayetler dursun diye yürüdüler
Tarih: 23.11.2014 - 19:06
Kategori: Gündem

Kadınlar, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü'nde İstiklal Caddesi'nde yürüdü...

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve çeşitle sivil toplum kuruluşlarının çağrısıyla dün saat 15.00’te Beyoğlu, Tünel’de toplanan kadınlar Galatasaray Lisesi önüne doğru yürüyüşe geçti. “Kadın katillerine indirim değil, ağır ceza” ve “Katilleri değil, kadınları koruyun” sloganları atan kadınlar arasında Milletvekili Binnaz Toprak, oyuncu Nur Sürer ve Zeynep Özyağcılar da vardı. Kadınlar ellerinde “Yırca, Artvin, Validebağ’a selam, direnişe devam” dövizleri de taşıdı. Kadınlara yol boyunca çevredekiler de alkış ve ıslıklarla destek verdi.

KADIN CİNAYETLERİ SON 7 YILDA 1200 ARTTI

Galatasaray’da açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, kadın cinayetlerinin durması için yıllardır yürüdüklerini ancak cinayetlerin arttığını belirterek, “Bakanlığın verdiği rakamlara göre son 7 yıl içinde kadın cinayeti yüzde 1200 artmış durumda. İki yıl içinde Alo 183 hattından, “imdat şiddet görüyorum. Bana yardımcı olun” diye telefon eden kadınların sayısı gene bakanlık verilerine göre 90 binin üzerinde. Bakanlık yine 22 bin kadının koruma altında olduğunu söylüyor. Öldürülen kadınlar belki de buz dağının sadece bir parçası. Türkiye’de intihar süsü verilen, intihara sürüklenen, teşvik edilen ve kaza süsü verilen çok sayıda kadın da var. Bunlar konuşulmuyor. Artık siyasetçiler de kadınların sesini duydu. Önümüzdeki Salı günü mecliste kadın cinayetlerini durdurmak üzere bir araştırma komisyonu kurulacak. Bu bir başlangıçtır. Mücadeleye devam etmek zorundayız. Mücadeleye devam diyorum” dedi.


“ULUSLARARASI İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANMALI”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Temsilcisi Gülsüm Kav da, kadın cinayetlerini durdurmak için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:

“1-6284 Sayılı Koruma kanunu etkin uygulanmalı, 2-Kadın katillerine indirim uygulanmalı, caydırıcı ceza verilmemeli, 3-Kadınların etkin korunması için bütçeden pay ayrılmalı, 4-Uluslanrarası İstanbul Sözleşmesi uygulanmalı.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları