loading
close
SON DAKİKALAR

Aday tespitinde hangi kriterler kullanıldı?

Yalçın Bayer
Tarih: 24.05.2018
Kaynak: Yalçın Bayer- Hürriyet

Yalçın Bayer: Beyoğlu’nda AKP’nin ‘baş belası’ olarak nitelendirilen eski CHP Beyoğlu Meclis üyesi, 3. bölge milletvekili adayı Saim Gül, aday tespitindeki kriterlere isyan ediyor.

“Genel merkez yöneticilerine soruyorum: İstanbul’da hangi kriterlere göre adayları belirlediniz? Atamalarda yanlış yaptığınızı düşünüyor musunuz? Atama kriterleriniz doğruysa, sonradan (haklı olarak) neden değiştirme gereği duydunuz? Aday seçicileri (Tekin Bingöl, Faik Öztrak, Çetin Osman Budak, Seyit Torun, Muharrem Erkek)

Bizlere de lütfen açıklayınız, bizler de öğrenelim. Hak, hukuk, adalet, emek ve liyakat kriterleri ne kadar belirleyici oldu?

3 defa, 4 defa ve hatta 5 defa milletvekili olmuş bir kişiyi tekrar 6’ncı defa aday gösterirken neyi ölçü aldınız? PM’ye seçilemeyen ve örgüt tarafında üstü çizilen bu kişileri, en üst sırada aday göstermenizin gerekçesi nedir? Kriter, Genel Başkan’ın başdanışmanı mı olmak? Ayrıca, kendi memleketinden aday olmayan arkadaşların sonraki seçimlerde sürekli İstanbul’dan aday gösterilmeleri;İstanbul’da siyaset yapan, emek harcayan, AKP ile mücadele eden ve liyakat sahibi olan birçok arkadaşımıza ve parti örgütümüze karşı bir haksızlık olmuyor mu?

DEMOKRASİ İÇİN ‘TEMEL GELİR’ ŞART

VATANDAŞLIK temel gelir Türkiye Sözcüsü Dr. Ali Mutlu Köylüoğludiyor ki: “Ülkemizdeki seçimler sırasında uygulanan, ‘Sandık bazında oy sayımı ve takiben ilan edilmesi’ şeklindeki mevcut sistem, vatandaşlarımızın sokak, köy, site, lojman hatta bina bazında, küçük kümeler halinde, siyasi tercihlerine göre fişlenmelerine yol açıyor. Demokrasimizin sağlıklı sonuç alabilmesi için hem sandık bazında fişlenmemize imkân vermeyecek bir uygulamayı, hem de vatandaşlarımızın ekonomik bağımsızlığını sağlayacak temel gelire sahip olacağı bir düzen talep etmeliyiz.”

BAĞIŞ KİTAPTA VERGİ OLMAZ

BU sene İstanbul Teknik Üniversitesi kütüphane bütçesini merak ediyor musunuz? Hemen söyleyeyim, son derece yetersiz. Yani Maliye, ülkemizin en eski ve en prestijli üniversitesine “Bu sene kitap, dergi vs almayın” diyor. Tabii üniversite kitap, dergi vs almadan yaşayamayacağı için de yurtiçinde ve yurtdışındaki dostlarına dönüyor ve onlardan bağış istiyor. Bu isteğe geçenlerde Danimarka Bilimler Akademisi bir cevap vererek yüklü bir miktar kitabı İTÜ’ye hediye etti. Etti ama bu yüklü hediye gümrüğe takıldı. Devlet İTÜ’den bu kitapların vergisini vermesini istiyor. Para veremiyorsunuz anladık da bari bize hibe yoluyla gelen, hediye edilen kitaplardan vergi almayın. Anlıyoruz, devlet bu günlerde tek kuruşa muhtaç ama bunun nedeni sevgili dostum Taha Akyol Bey’in bıkıp usanmadan yazdığı gibi ülkemizin bilim ve teknolojideki geriliğidir. Bu geriliği üniversitelerimize destek olmadan nasıl aşacağız? Hani bizim Sinoplu Diyojen demiş ya: “Gölge etme başka ihsan istemem!”

A. M. Celal ŞENGÖR

SAĞLAR TÜRKİYE’YE LAZIMDIR
TÜM Türkiye’ye mal olmuş ve Mersin’e önemli katkıları olmuş değerli bir siyasetçi Fikri Sağlar’ın listede olmamasını, ülkemiz için de Mersin için de anlamak ve kabullenmek mümkün değil. Siyasal rekabet ve koltuk korkusu, bazen böylesi akıl almaz kıyımlara neden oluyor. Umarım ve dilerim herkes, hepimiz, bütün partilerce bu tarzda kıyıcı siyaset yapmanın ilkelliğini anlayabiliriz.

Harun ARSLAN

MESAJ PANOSU

- KADIKÖY Belediyesi’nin cuma 19.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde Ernst Lubitsch’in ‘To Be or Not To Be’ filmiyle tanıtımını yapacağı Sinematek, Yoğurtçu Parkı’na yakın, 200 izleyici kapasitesine sahip yeni bir binayla hizmete giriyor.

- FATİH Sultan Mehmed’in ölümünden sonra Avrupalıların ölümüne en fazla sevindikleri Hızır Reis’in yani Barbaros’un şehadetinin 500. yıldönümünde onu rahmetle anıyoruz. ‘Oruç Barbaros Sultan’ ve ‘Hızır Barbaroso Hayreddin’kitaplarının yazarı Dursun SARAL.

SİYASET

- CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, hükümete ekonomide acil önlem uyarısı yaptı, OHAL’i kaldırmak için TBMM’nin derhal toplantıya çağrılmasını istedi.

- BEN durumdan vazife çıkartan bir milletin ve özellikle de liderimin sıkıştığına inandığım anda yanında olan bir insanım. İslam âleminin lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır.        

Melih GÖKÇEK

- İNSAN ile bitki arasındaki fark! İnsanın meyvesi öldükten sonra, bitkinin ise ölmeden önce görülür.

Fehmi BAYRAKTAR

- MÜCADELEYE devam edeceğiz. Yoldaşlarımızla birlikte hedefimiz, SayınMuharrem İnce’nin cumhurbaşkanı olarak yönettiği bir Türkiye’dir. Bülent BEKTAŞOĞLU (Giresun) (Yeniden aday gösterilmemesi üzerine)

LUNAPARKLARA DİKKAT!

- İSTANBUL Makina Mühendisleri Odası, denetimsiz lunaparkların tehlike saçtığını belirterek atlıkarınca, discovery, hızlı tren, adrenalin, gondol, dönme dolap gibi tüm eğlence ekipmanlarının aylık ve yıllık yeriyodik kontrollerinin yasal kayıt altına alınması gerektiğini duyurdu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları