loading
close
SON DAKİKALAR

CHP'de yine önseçim yok!

Yalçın Bayer
Tarih: 20.09.2018
Kaynak: Yalçın Bayer-Hürriyet

Yalçın Bayer: CHP’nin aday belirleme toplantısı 13 Ekim Cumartesi günü yapılacak. Belediye başkan adaylarının hangi il ve ilçede nasıl bir stratejiyle belirleneceği konusu netleşecek.

CHP’nin elinde bulunan mevcut bazı belediye başkanları erkenden açıklanacak. Kritik yerlerdeki başkan adaylıkları en sona bırakılacak. Adaylar belirlenirken parti örgütünün görüşü ve kamuoyu araştırmaları da dikkate alınacak.

CHP İzmir İl Örgütü’nün ev sahipliğinde salı günü düzenlenen Ege Bölge Toplantısı, Kültür Park’taki İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde, örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın katılımı ile yapıldı. Toplantıda ekonomik ve siyasi gelişmelerin yanı sıra yerel seçim stratejileri de konuşuldu. Salıcı konuşmasında “Kesinlikle önseçim olmayacak, hem zaman dar hem de sağlıklı bir sonuç alınamıyor. Önseçim olduğunda örgütler enerjisini önseçimde tüketiyor ve sonrasında seçimde örgütlerde metal yorgunluğu oluşuyor” dedi.

Bu arada bazı partililer bu konuşmaya tepki gösterirken “Geçmişte senin CHP’nin kapatılması gerektiği yolundaki sözlerini unutmuyoruz” dediler.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un ise önceki gün Genel Merkez’de kendisini ziyaret eden partililere, İzmir’deki toplantıya davet edilmemesine karşı tepki gösterdiği öğrenildi.

EMEKLİ ET SONRA ARAÇ AL (MESAJ)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, TRT’nin, 200 yeni araç alımı yaptığı iddiaları ile ilgili verdiği önergesinde, “Ekonomideki kötü gidiş nedeniyle yapılan tasarruf çağrıları varken, yüzlerce TRT emekçisi emekliliğe zorlanırken araç filosunu yenilemesi kabul edilemez” dedi.

HÜRRİYET ve DHA muhabiri olarak Atatürk Havalimanı’nda 40 yıl görev yapan Faik Kaptan yaşadıklarını ‘Atatürk Havalimanı’nda 40 Yıl’ başlıklı kitapta topladı, kitabının tanıtımı bugün Airport Otel’de 16.00’da yapılacak.

‘İMAR BARIŞI’NIN HİLESİ!

İBB Meclisi’nde yeni bir işleyiş başladı. Müktesep hak ya da daha önce yapılmış ancak kaçak durumda olan bazı büyük projeler genelde oy birliğiyle geçiyor. Artık ‘imar barışı’ ile çözülecek konular İBB Meclisi’nde plan değişikliği yapılarak çözülüyor. Nedeni mi? Çünkü daha ucuza geliyor. Mülk sahibi ‘imar barışı’na başvursa binanın tamamı üzerinden harç alındığı için yüksek bir bedel ödemek zorunda kalıyor. Ancak İBB’de plan değişikliği yapılırsa harçtan kurtuluyor. Dolayısıyla ‘imar barışı’ndan gelmesi beklenen gelir düşüyor. Tüm belediyeleri düşünürsek imar barışından gelecek para düşünülenin altında olacak gibi gözüküyor.

DÜRÜM 25 TL OLUR MU?

10. GAZİANTEP Yiyecekleri Şenliği geçen pazar günü Kadıköy’deki Özgürlük Parkı’nda gerçekleştirildi. Gaziantep’in tanınmış restoran, tatlıcı ve kuru gıda firmalarının yer aldığı şenliğe 70 bin kişi katılmış. Bu etkinlik her hafta başka bir belediye sınırı içinde yapılıyor. Ama bu illerin adına düzenlenen gıda etkinliklerinde belediyelerin sorumluluğu nedir? 25 derecede yenilen-içilenler ne kadar sağlıklıdır? Her şey toz-duman içinde, hijyen var mı yok mu bakan yok. ‘Şarbon’ ayrı bir sorun. Dürüm 25 lira olursa sorgulamak gerekiyor. Meydan ‘panayır’ deyiminden öte Afgan pazarı görünümündeydi.

İstanbul’un giderek yozlaşmasından ötürü yüreğimiz yanıyor!

GÜNÜN SÖZÜ

“(COMİKON Festivali için) Eğer insan hayatını doğrudan etkileyen sinema ve televizyon endüstrisinde söz sahibi olmak ve film-dizi endüstrisinden milyar dolarlar kazanmak istiyorsak, yetenekli senaristlerin senaryo yazımı bittikten sonra tribünlere değil saha kenarına inmelerine izin verilmesi gerekir.”
(Prof. Dr. Nuket GÜZ-Beykoz) 

BİLİYOR MUSUNUZ?

GS-Lokomotiv Moskova maçının sonunda Fatih Terim’in tercümanlığını yapan ve ses tonuyla dikkat çeken kişinin 4.5 kontro tenör sese sahip Rus Federasyonu Devlet Sanatçısı, Dağıstan kökenli Akhmed Akhmedov olduğunu...

İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 4.5 yıldır AKP’li belediye başkanlarına randevu vermediği eleştirilerine karşı AKP’li Hamza Dağ’ın “Hangi Başkan ne zaman aramış ve benimle görüşememiş? İsim rica ediyorum. Daha iki gün önce partisinin 6 belediye başkanıyla birlikteydik” dediğini...

OKUYUNUZ

“MUHALEFET bu kadar uyuşuk olmaz. Bu kadar stat ve spor tesisi yıkıldı, yerlerine yapılanlara Atatürk adı neden verilmedi” diyor. Suay KAHRAMAN.

 

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları