loading
close
SON DAKİKALAR

Kobani'nin doğusunda IŞİD'in ilerleyişi durduruldu

Kobani'nin doğusunda IŞİD'in ilerleyişi durduruldu
Tarih: 22.09.2014 - 14:24
Kategori: Dünya

Suriye'de çatışan YPG sözcüsü, Kobani'nin doğusunda IŞİD'in ilerleyişinin durdurulduğunu açıkladı.

YPG sözcüsü, IŞİD'in Kobani'nin doğusundaki ilerleyişinin durdurulduğunu açıkladı. En az 53 IŞİD militanının öldürüldüğünü belirten sözcü, altı günde 27 YPG'linin hayatını kaybettiğini söyledi.

ANF'de yer alan habere göre IŞİD'in, Irak ve Suriye 'nin birçok bölgesinden getirdiği ağır silah ve takviye güçlerle Kobani'ye girmeye çalıştığını kaydeden YPG, “IŞİD çetelerinin 15 Eylül günü Kobani'nin doğu, batı ve güneyinden başlattığı saldırılar yoğun bir şekilde devam etmektedir. Halkımız ve güçlerimiz ise sınırlı imkanlarına rağmen her cephede omuz omuza çetelere karşı savaşmakta, köy köy, karış karış direnmektedir. Direniş neticesinde doğu cephesinde çetelerin ilerleyişi durdurulmuş, batı ve güney cephesinde ise çatışmalar devam etmektedir” dedi.

Öte yandan, KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, KDP ve YNK’ye çağrıda bulunarak Kobani’ye, IŞİD güçlerine karşı topyekün savaşarak destek verilebileceğini belirtti. Kalkan, Kürt halkının karşı karşıya kaldığı tehditler karşısında artık parçacı düşüncelerin terk edilmesi gerektiğini ifade etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları