loading
close
SON DAKİKALAR

Mehmet Ali Çelebi'den halka ''Sandık Gücü'' çağrısı

Mehmet Ali Çelebi'den halka ''Sandık Gücü'' çağrısı
Tarih: 20.04.2018 - 14:30
Kategori: Gündem

Sandık Gücü Platformu kurucusu, CHP PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi, 24 Haziran’da yapılacak erken seçimde sandık güvenliğini sağlamak için görev almak isteyen gönüllülere “Sandık Gücü” için çağrı yaptı.

Mühürsüz oy pusulaları ve usulsüzlüklerin damga vurduğu 16 Nisan 2017 Anayasa değişikliği referandumu sonrası gündeme gelen ‘sandık güvenliği’ için çalışma başlatan CHP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Çelebi, 29 Eylül 2017'de "Sandık Gücü”nü kurdu. “Sandık Gücü” projesi ile meşru ve doğru seçim sonuçlarının güvencesi olacak 1 milyon kişilik eğitimli müşahit (gözlemci) yaratılması hedefleniyor.

‘Partilerüstü bir gönüllülük projesi’ olarak nitelendirilen Sandık Gücü’nün internet sitesi ‘sandikgucu.com’  üzerinden, seçimde sandık güvenliğini sağlamak için gönüllü müşahitler, kritik sandık gönüllüleri, gönüllü avukatlar, seyyar müşahitler, yurtdışı gönüllüleri ve araçlarını tahsis edecek gönüllüler toplanıyor. Bu gönüllü vatandaşlara uzaktan eğitim veriliyor. Eğitimler Sandık Gücü Platformu kurucusu CHP Parti Meclisi Üyesi Mehmet Ali Çelebi liderliğinde gerçekleştiriliyor.

‘Lütfen herkes sandıklarına sahip çıksın’

Platforma ilişkin konuşan Çelebi, “Oluşturduğumuz Sandık Gücü platformu sayesinde gönüllü vatandaşlar bize ulaşıyorlar ve uzaktan eğitim ile gerekli eğitimleri alıyorlar. Bu seçimde kesinlikle geçmiş seçimlerdeki gibi bir güvenlik açığı oluşmayacak. İstanbul’da Bahçelievler gibi birçok ilçede  ve Güneydoğu’da yaklaşık 30 bin sandıkta güvenlik açığı vardı. Bu platformdaki gönüllü vatandaşlarımız sayesinde bu güvenlik açığı ortadan kalkacak. Lütfen herkes gönüllü olarak sandıklarına sahip çıksın ve oy kullansın” dedi.

Çelebi, Sandık Gücü için halka çağrı yaptı: “Gönüllü müşahitler, kritik sandık gönüllüleri (30 bin sandık), gönüllü avukatlar (her okula 1 avukat), seyyar müşahitler, yurtdışı gönüllüleri ve araçlarını tahsis edecek gönüllüler arıyoruz. Destek lütfen. Gönüllülerin ‘sandikgucu.com’ üzerinden üye olup profil bilgilerini tamamlamaları gerekmektedir. Kritik sandıklar direk listelenecektir. Öncelikle memleketinizde görev almanız tercihimizdir.”

Sandık Gücü platformuna üye olmak için tıklayınız...

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Murat Özdemir

Üye olmak için parola soruyor,bilmiyorum,bu durumda üye olamıyorum,Daha basit bir sistem olamaz mı?

15.05.2018, 12:41
İlkgül Özdemir

Üye olmak istiyorum. Ama parola diyor bilmiyorum

07.05.2018, 18:53
Yorum Yap

Facebook Yorumları